/ 2 kommentarer

Vi tog båten till stan

Något som är exotiskt för oss som inte bor i skärgården till vardags är skärgårdstrafiken. Igår var det dags att ta båten till Karlskrona. I bakgrunden ser ni förresten kvarnen som är en viktig byggnad på ön och huserar både café och historia.Båtturen till stan tar ungefär tjugo minuter vilket är snäppet snabbare än att ta bilen och bra mycket roligare!Elle och kusinen Maj kände sig extrem tuffa på båten. Helt rimligt om du frågar mig. Anledningen till att vi åkte till stan var för att gå på Karlskronas marinmuseum. Det är ett toppenställe för barn och allt är gratis.En annan anledning till att vi gillar att gå hit är för att detta är en tydlig koppling till mina och Elles rötter. Min morfar började som skeppsgosse och blev tillsist styrman på segelfartyg med basen i Karlskrona.Det finns en jättemysig och uppstyrd pysselverkstad för barnen där de helt gratis får pyssla ubåtar eller färglägga teckningar. Elle älskar att komma hit.Det finns också en liten affär med leksaker och inredning på marint tema. Det finns otroligt fina saker här och då och då köper jag med mig någon liten inredningsgrej för att koppla ihop mitt norrländska hem med mitt arv från Blekinge. Det känns fint.I år köpte jag detta vackra grytunderlägg i mässing med ett ankare på. Min morfar hade mängder av knappar med detta mönster på som tidigare suttit på hans skepparkavajer men som vi senare fick leka med som små. Detta grytunderlägg blir lika fint att ha på väggen som på bordet!Jag och Johanna blev barnfria en stund medans papporna sprang med barnen på riktiga ubåtar inne i museet. Vi passade på att äta glass och njuta av utsikten.Karlskrona är den vackraste stad jag vet. Omgiven av hamnar och båtar och överallt är det kullersten och gamla hus.Vi steg ombord på den gamla segelbåten Jaramas, där min morfar gick skeppsgosseskola. Vi hade tur och lyckades pricka in en guidad tur för barnen där de på ett roligt sätt fick berättat för sig hur en skeppsgosseskola gick till. De fick bland annat prova på att svabba däck och hissa segel. Det var otroligt fint och frågorna haglade från Elle om morfar Sven på vägen hem.Jag hade på mig min älsklingskimono från Monki i linne. Jag får alltid mycket frågor om denna, men tyvärr köpte jag den på förra årets rea. Jag har dock sett att Monki har andra varianter av denna modellen ute i butikerna.Efter vårt besök på marinmuseet tog vi en sväng på stan. Elle fick Harry Potter-kort och valde ut några plagg från Polarn och Pyrets rea. Självklart ville hon ha på sig kläderna direkt och självklart var Harry Potter stilförebilden för kläderna hon valde <3Det är mycket Harry Potter hos oss nu. Elle är helt uppslukad. Innan läggningen låg Emil och läste I två timmar för henne i uterummet. De har snart läst ut andra boken och jag är så glad för att vi valde att satsa på de fina illustrerade böckerna. Ett hett tips för er som har barn som börjar intressera sig för lite mer avancerade böcker.

2 kommentarer

  • fanny s

    26 juli, 2019 kl. 12:52

    Vi fick den första boken i illustrerad utgåva av några vänner och vår 6-åring älskar den! Nu har vi lånat andra boken på bibblan, dock i vanliga formatet. Vi får se om det funkar lika bra utan bilderna :)

  • Marie

    27 juli, 2019 kl. 10:13

    Hej hej från en bloggläsare som på sommaren håller till bara 100 meter från Bredaviks brygga. Så kul att se er i mina hemtrakter!