/ 5 kommentarer

Vårt vardagsrum

bildHär har ni en liten bild på vårt vardagsrum som helhet. Stilen i detta rum sammanfattar vår inredningsstil väldigt bra. Om jag skulle ge den ett namn skulle det nog vara maskulint retro. Rena raka linjer med ”skinn”-detaljer och i detta rum har vi rött som accentfärg. Vi gillar att blanda gammalt med nytt och man hittar inte så mycket vita möbler hemma hos oss. Det som är kvar i vardagsrummet innan vi är helt nöjda är en stringhylla på väggen mellan TV’n och soffan, och en hel vägg med bokhyllor mot väggen bredvid bordet som ni inte ser på bilden. Böcker gör så mycket för hemtrevnaden och nu står de tyvärr i kartonger i vårt garage till ingen nytta.bild1_edited-1Vi köpte vår soffa på MIO för fem år sedan och den har hållt sig så fin i formen. Vi är glada över att vi lade ner lite extra pengar på att köpa en kvalitésoffa. Men den är i akut behov av tvätt. Alla kloka läsare, snälla ge oss alla tips ni har på att få rent en soffa som inte har avtagbar klädsel!Bild5_edited-1Över gungstolen hänger min favorittavla här i huset. Jag gjorde en beställning av Anna efter att min dotter frågat mig varför Jesus ser så ledsen ut på alla bilder jämt. Jag hade inget bra svar på den frågan eftersom att min Jesus sprider glädje och kärlek. Jag tog saken i egna händer helt enkelt och beställde en skrattande Jesus av Anna och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser den hänga där på min vägg.

Tavlor överlag är något som vi satsar på när det gäller inredning. Vi tycker om när de är personliga och berättar något om oss, sedan gör det så stor skillnad när de får bli ordentligt och proffsigt inramade. Nästan alla tavlor vi har är billiga affischer som vi beställt från nätet som vi sedan lämnat in för limning och inramning på gallerix här i stan. Direkt ser de dyra och exklusiva ut.

Nu ska jag åka buss i detta SKITVÄDER och hämta Bellan. Idag har Emil inget tentaplugg för fösta gången på två veckor vilket innebär en väl efterlängtad familjekväll.

5 kommentarer

 • Matilda

  31 mars, 2015 kl. 12:57

  Även fast ni har mycket blandade möbler så har ni ändå fått ihop en så fin helhet. Oftast det jag tycker är svårt i mitt hem. Åh, men så fint ni har det! Genomtänkt och bara urtjusigt.

  • Stina Hägglund

   31 mars, 2015 kl. 18:00

   Tack snälla Matilda, vad roligt att du gillar det :)

 • Marie

  31 mars, 2015 kl. 22:05

  Så stort, rymligt och fint ni har det :) När det gäller soffan kan jag tipsa om textil tvätt på sprayflaska. Heter `Texelent` och jag köpte min på MIO.Tycker den är jättebra o har fått bort många fläckar :) Inte bara på soffan utan på mattor, gardiner ( med barn i hemmet hamnar mat överallt). Testa först på ett osynligt ställe om tyget ”tål” medlet.

  /M

 • Elin

  31 mars, 2015 kl. 22:23

  Vi har hyrt en tvättdammsugare från uthyrningsfirma. Egentligen används den till bilklädslar men funkar precis lika bra på soffor o mattor. Dammsugaren sprutar först vatten med rengöringsmedel o sedan suger den upp igen. Vårt vatten blev svart… Läskigt… :)

 • Ingela

  1 april, 2015 kl. 09:45

  Angående sofftvätt: Har inte provat det här själv än, men har planer om det så småningom… http://naturalis.se/2014/03/grona-stadtips-vartada-naturligt-och-mjlovanligt/ :)