/ 5 kommentarer

Vårt ”fulrenoverade” badrum

Strax innan jul kom min syster hit efter att ha hört mig beklaga mig över vårt vidrigt fula badrum sedan vi flyttade in. Med sig hade hon färg och verktyg. Våra barn och män fick vara hos dem sedan tog jag och syrran ett dygn där vi knappt sov och bara tokrenoverade. Eller ”fulrenoverade” som det kallas när det bara görs på ytan.

Det blev en sådan enorm skillnad! Vill du se hur stor skillnad finns det en före-bild på min instagram. Vi målade både väggar, golv och tak. Till väggarna använde vi en jättefin smutsrosa nyans som Johanna har i sin tvättstuga. Golvet målade vi med en svart golvfärg anpassad till våtrum. Tanken är att vi inom fem år ska riva detta badrum och bygga ett nytt på ett annat ställe i huset, så det viktigaste var inte att färgen skulle hålla i tjugo år utan att jag helt enkelt skulle stå ut med vårt badrum.

Men det bästa bästa av allt var att vi flyttade ner tvättmaskinen som stod här till källaren och istället satte in vårt gjutjärnsbadkar som stått och väntat i ladugården. Jag älskar att bada. Dels är det den bästa smärtlindringen för mig när jag är sjuk, men sedan är det ju bara enorm livskvalité att få njuta av ett varmt bad då och då.

Några hyllor fick åka upp för våra hår- och duschprodukter. Jag var nära på att slå till på ett par liknande för femhundringen innan jag hittade dessa på Jysk för 135 kr. Tips!

En vacker knapplift från Granit får hålla vår påse med toarullar och våra badhanddukar. Där bakom skymtar ni det tre meter långa duschdraperiet i vitt linnetyg som jag har sytt. Mot själva badkaret har jag sytt fast ett vanligt vitt duschdraperi för att skydda mot vattenstänk och tvålrester. Det blir en väldigt härlig effekt då vi har så högt i tak.

Så här ser det ut när du kommer in. Handfatet och toalettstolen är desamma som innan. Vi skippade traditionella badrumsmattor och körde på dessa naturfärgade trasmattor från Ikea istället.

Istället för badrumsskåpet som tidigare satt ovanför tvättstället skruvade vi upp detta loppade skåp bredvid toaletten. Det rymmer mycket mer och möjliggjorde att vi kunde sätta upp den vackra spegeln som jag köpte på loppis i Karlskrona för många år sedan.

Skåpet är utsprungligen någon Billy-variant från Ikea tror jag. Jag bytte handtag och adderade några fina korgar högst upp där jag förvarar mina stomigrejer och städartiklar.

Denna hyllan som sitter ovanför toalettstolen fyndade jag också på Jysk för 125 kr. Den passar bra ihop med hyllorna i duschen och skapar därför en röd tråd. Hyllan är perfekt att hänga saker under som glasögon eller nagelborste. Här hänger jag också mina ansiktshanddukar på tork när jag använt dem.

Helt plötsligt känns det som att jag kan ha kvar detta badrum i en evighet. Dock behövs en rejäl och grundlig renovering framöver för att undvika fuktskador och annat, men i fem år framöver kan jag njuta av att kunna bada och kissa flott. Det är inte fy skam.

5 kommentarer

 • Jenny

  16 april, 2020 kl. 15:28

  Jättefint!

  Blev nyfiken på din systers tvättstuga också.. ska snart renovera våran tvättstuga så vore kul att se hur det kan se ut med rosa väggar:)

 • Jenny Krusbär

  17 april, 2020 kl. 11:23

  Tycker nog att du kan kalla det för en finrenovering för det blev ju superfint! Lugnande och mjuka färger och smarta förvaringslösningar. Och badkaret är ju en dröm!

 • Frida

  17 april, 2020 kl. 22:00

  Otroligt snyggt! Inspirerande vad en kan göra för relativt liten slant.

 • Johanna

  19 april, 2020 kl. 08:20

  Riktigt fint! Bra jobbat!

 • Sofia

  25 april, 2020 kl. 13:54

  Vad snyggt det blev! Hurra för systrar =)