/ 3 kommentarer

Vår midsommarafton

Igår var äntligen dagen som vi sett fram emot i ett år. Midsommarafton i vår ladugård tillsammans med våra vänner. Då orken tryter för mig gjorde vi ett hälften så stort firande i år med två inbjudna familjer och Emils syster med pojkvän. Det var en perfekt stor och liten skara!

Elle ville dagen till ära pynta sina flätor med blommor. Hon hade varit pirrig i flera veckor inför denna dagen då förra årets midsommarfirande var hennes bästa minne från förra året.

Då ladugården redan var grovt rensad sedan förra året behövdes det inte allt för många timmars jobb för att få den fin och i ordning. Jag älskar den rustika stilen!

Vi bar ut lite möbler från huset för att få allt att kännas extra ombonat och mysigt. Precis som förra året skapade jag flera olika rum i det stora rummet.

Överallt fanns buketter med dikesblommor som Olivia hjälpte mig att plocka och göra iordning. Det blev så fint!

Och så maten! Vi hade alla hjälpts åt för att skapa en riktigt god midsommarbuffé.

Räkorna, den hemmagjorda aiolin och laxtårtan blev allas favorit som vanligt. Men det fanns även flera sorters sill, mandelpotatis, ostar, melonsallad, baguetter och mycket mycket mer.

Tobias ordnade ett dryckesbord med bland annat en bål av rabarbermojito gjord på hemmagjord rabarbersirap, mums!

Barnen hade ett eget bord där de stoppade munnen full med köttbullar, mandelpotatis och meloner.

Elle är så rik på vuxna som älskar henne och lyssnar på hennes kloka funderingar. Vackra faster Olivia till exempel!

När vi hade låtit maten smälta en stund tog vi en liten promenad genom byn. Vädret var verkligen magiskt och Västerbotten visade sig från sin allra vackraste sida!

Vi styrde kosan till Storsjön då tjejerna ville ta sig ett kvällsdopp. Detta är alltså gatan där jag bor…

Och kvällsdopp blev det minsann!

Emil och Tobias satt på bryggan och njöt av den ljumma kvällsluften en stund.

Kärlekspar <3

Väl hemma förberedde Ida en sjukt god midsommartårta. Den var så frrrruktansvärt god och somrig.

Vid tio på kvällen åkte snacksbordet fram och Elle uttryckte att ”Nu börjar festligheterna på riktig!”, och så rätt hon hade!

Vi varvade dans med att fylla våra magar med allt gott från snacksbordet. Om det är något vi kan tillsammans med detta gäng så är det att dansa och ha det riktigt festligt. Barnen älskar det och vi vuxna älskar det! Om ni följer mig på min instagram såg ni smakprov på det igår!

Efter att vi dansat oss svettiga en stund tog Tobias med barnen ut för att smälla några små smällare. Skräckblandad förtjusning tyckte tjejerna.

Elle och Myra satt tillsammans med oss vuxna och myste med filtar och tända ljus ända till halv ett på natten. Elle uttryckte att denna dagen var bättre än självaste julafton, och det är ju sannerligen ett bra betyg!

Otroligt tacksam för denna dagen. Att jag orkade genomföra den, ha roligt och dessutom skapa minnen för livet tillsammans med några av livets favoriter!

3 kommentarer

 • Marlene

  20 juni, 2020 kl. 22:09

  Åh vad jag har saknat dina blogginlägg.

  Vilken härlig midsommar ni fick! Du är lika fin som alltid Och jag hoppas verkligen att du mår ok.?

 • Lovisa

  21 juni, 2020 kl. 03:02

  Så vackert! Och ser gott ut 😋

 • ellenlundis

  4 juli, 2020 kl. 23:10

  Vilken mysig midsommar ni hade det! :)
  Underbara foton!