/ 1 kommentar

Julafton 2019

Så blev det julafton i år igen. Det var verkligen en magisk utsikt vi vaknade till och julkänslan kunde inte infinna sig på ett bättre sätt. Elle vaknade dessutom inte förens klockan nio och vi var därför utvilade vilket alltid ger dagen en bra start.

I år var Elles högsta önskan ett par stickade röda vantar. Men förutom det önskade hon sig bara en massa Harry Potter-grejer. Hon var inte missnöjd direkt när denna utstyrseln låg och väntade i ett av paketen.

Vi har en blandning av svensk/amerikansk jul då vi öppnar de flesta paketen på morgonen. Detta är på grund av att vi alltid firar med min släkt eller med Emils släkt och därför är det viktigt för oss att ha förmiddagen för oss själva. Jag tycker att det är bra på många sätt att dela upp paketen då Elle ändå får paket av släktingar på kvällen. Plus att vi får något att pyssla med tillsammans efter vår julfrukost. I år byggde vi till exempel på Elles stora legobygge av Hogwarts till tonerna av julmusik. Väldigt mysigt.

Men runt klockan tre anlände vi till Emils föräldrar en bit inåt landet. Efter lite julfika och Kalle Anka för barnen var det dags för julbordet. Min svärmor Elsa hade dekorerat huset så fint och lagat god mat. Det är få förunnat att julfirandet med ens respektives släkt är lika bra som firandet med ens egen. Men så är det för mig och det är jag väldigt tacksam över.

Jag hade med mig en laxtårta och en västerbottensostpaj till julbordet. Det går liksom inte att misslyckas med det.

Efter julbordet dök tomten upp. Som alltid är det väldigt spännande…

Och väldigt roligt, för vi fick besök av en ovanligt tokig tomte med narkolepsi.

Denna bilden säger allt. Elles farmor hade stickat röda lovikavantar till Elle. Lyckan var total!

TACK FARMOR, hur kunde du veta?

Elles underbara lillkusin Ebba satt spänt och väntade på sin tur bredvid mamma Maria som är Emils lillasyster.

Och så jag och Olivia. Min andra hälft som äntligen är hemma en stund från äventyr i södra Sverige.

Hon hade med sig sin Sami. Svårt att ha tråkigt med dessa två :)

Efter alla julklappar och all julmat är det skönt att dra sig undan med kusinerna och titta på barnkanalen en stund. Älskade ungar <3

Tacksam för en väldigt fin jul i år igen!

En kommentar

  • ellenlundis

    13 januari, 2020 kl. 13:59

    Vilken mysig jul ni hade :)