/ 4 kommentarer

SuperMimmi

Detta är det mest värdefulla vi har i huset. Elles kusinsyster Maj hade en stor Pingvin som hon älskade. Den hette Mimmi då det var Majs försök till att säga pingvin som liten. Varje gång vi kom hem till dem sprang Elle till Majs spjälsäng och ville att vi skulle ta fram Mimmi.

När Elle sedan som ettåring hittar denna pingvin på en Icahylla börjar hon skrika och peka hysteriskt ”TITTA MAMMA, HITTA MIMMI!”. Sedan den dagen har det varit dem två. Mimmi är det första materiella som jag skulle rädda om vårt hus skulle börja brinna. Elle skulle sörja Mimmi som en familjemedlem om hon försvann. Jag blir helt kallsvettig bara jag tänker på det. Det får ALDRIG hända denna pingvin någonting!

Efter att ha läst min Instagramvän Annas inlägg där hon förtvivlat efterlyste sin sons borttappade vän (nu upphittad tack och lov!) för några dagar sedan fick jag äntligen tummen ur och beställde en liten GPS som vi ska stoppa in i Mimmi. Nog för att Mimmi blev SuperMimmi idag med hjälp av ballonger och en mantel, men lite måste vi hjälpa henne på traven när det kommer till att finnas för alltid!

4 kommentarer

 • Jennie P

  6 mars, 2020 kl. 12:50

  Den kanske inte finns att köpa längre men vi köpte en extra gris när vi upptäckte hur viktig Grisen är för sonen. Alternerar dem när den ena blir smutsig så de är lika slitna.

  • Stina Hägglund

   6 mars, 2020 kl. 13:04

   Redan veckan efter när jag märkte hur mycket Mimmi betydde gick jag tillbaka till Ica för att kunna göra just så, men pingvinerna var helt borta. På Mimmis lapp hon hade en gång i tiden stod det dessutom bara ”Ica” så det gick inte att hitta henne online heller. Nu skulle det aldrig gå att alternera henne med en likadan. Hon är för… ingrodd 😂

 • ellenlundis

  15 mars, 2020 kl. 00:07

  Vilken söt gosedjur! 🐧
  Jag har en gosedjur som heter också Mimmi, fast det är en leopard. 🐆 Jag köpte henne i Eskilstuna djurpark, när jag var 8-9 gammal. 😊

 • Ida

  15 mars, 2020 kl. 14:27

  heeej! Denna kommentar har inget specifikt med detta inlägg att göra, men kommenterar här eftersom det är det senaste inlägget.

  Halkade in på din blogg för många år sen (kanske 2012?) och idag kikade jag tillbaka lite på vad du skrev 2011 (innan jag följde). Så otroligt…hm, vad ska jag hitta för passande adjektiv.. underhållande, inspirerande, styrkande, ärligt, spretigt men ändå röd tråd -ja alltså det är ju som din blogg, men det märks att du har ändrats över tid i hur du bloggar, tex inte massa random härliga inlägg något varje dag (älskart dock, både som du bloggar då OCH som du bloggar nu). Hursomhelst la du upp lite bibelord, nån affisch från svenska kyrkan , lite allt möjligt i kategorin ”min tro”. Det kändes nästan som att läsa en träffsäker andaktsboks att läsa februari 2011 i ditt arkiv ;)
  Och det fick mej att tänka på,
  har du något andaktsbokstips? hur lyssnar du in Gud idag?
  blev bara spontant nyfiken, och jag har själv tänka mycket på hur jag tar egentid med Gud senaste tiden, och tycker det är så intressant att höra andras tankar. Så ett önskemål. Ett inlägg eller svar på kommentar eller så, det spelar inte superstor roll. Men är genuint intresserad av att veta!
  Nu blev det en ganska lång kommentar här, men men, hoppas du orkar läsa.
  Du inspirerar, särskilt med din ärlighet, vill jag passa på att flika in när jag ändå kommenterar!
  Stor kram från en läsare i södern