/ 5 kommentarer

Semesterlunket på ön

Dagarna här fortsätter i ett härligt semesterlunk. Vi besöker öns bageri flitigt. Andréns bageri längtar jag till hela året för deras rågskorpor och vetelängder och därför är det en viktig del av semestern att få åka dit på morgonen och inhandla dagens frukost och gofika.Bageriet är beläget i ett bostadshus som är fullt av sneda vinklar och charm. Det känns som att det finns få bagerier som dessa kvar. De som fortfarande är enkla och rustika.Det har kryllat av kusiner här vilket betyder mycket kusinmys. Det är så fint att se dem tillsammans.Min svåger Andreas och systerson Scott bjöd på lyxiga räkmackor. Det var Scotts initiativ och han var lyrisk över processen men inte lika förtjust i resultatet. Han sa: ” Jag ääälskaj jäkmackan, men jäkorna vaj inte min schmak” <3 Men de var sannerligen min smak! Andreas hade handskalat ett kilo räkor och slagit egen majonnäs. D r ö m!!Räkmästaren själv på altanen vid förmiddagsfikat. Ser ni vilka vackra rosor som omger altanen? Min Emil <3På kvällen är grillning en vanlig aktivitet här. Korv och marshmallows är återkommande kvällsmat. Så klart är semesteruniformen på plats. Osminkad, torrschampo och bekväma kläder.Mycket rostad lök ska det vara! Och korven ska vara en sojachorizo från hälsans kök och så lite ketchup och senap på det!Grillad marshmallow kan vara det enklaste och godaste som finns! Speciellt som avslutning efter en grillkväll.

Nu ser jag fram emot att åka lite båt och riktigt krama ur allt njutbart av skärgården. Hoppas ni också har en fin sommar!

5 kommentarer

 • Hannas krypin

  19 juli, 2019 kl. 11:52

  Men åh vilken underbar dag! Räkmackorna och längderna ser ju magiska ut! Grillat marschmallows är galet gott.

  • Stina Hägglund

   19 juli, 2019 kl. 16:21

   Ja det är sannerligen en fin tillvaro här! Hoppas att du också har en bra sommar ❤️

 • BE

  19 juli, 2019 kl. 15:25

  Har just läst ditt inlägg, märkligt nog sittande i ett bilbakdäte utanför Andrëns bageri. Följde inte med in för lampan just inhandlat på loppisen vid Kristinas trädgårdskafë (stort tack för tipset!) ligger i mitt knä. Världen är liten ibland.

  • Stina Hägglund

   19 juli, 2019 kl. 16:21

   MEN vad roligt!! Var det möjligtvis den fina golvlampan i teak och vit skärm? Så roligt när någon av er är här i krokarna tycker jag ♥️

 • BE

  20 juli, 2019 kl. 21:28

  Nej, den finns nog kvar ifall du vill ha den. Blev en taklampa för min del.