/ 2 kommentarer

Så klär jag mig inför bad

Inlägget är i samarbete med Coloplast.

Ni har sett mig stå och posera i baddräkt och bikini några gånger här på bloggen. En anledning till det är att jag ofta får frågor om hur jag väljer att klä mig inför bad på badhus eller stranden. Det kan nämligen vara ett väldigt ångestladdat ämne för stomiopererade då det känns som att det är ett forum där vi inte passar in eller är välkomna. Coloplast tycker precis som jag att det är viktigt att prata om sådana här saker och inlägget är därför i samarbete med dem. Min favorit att bära är baddräkt. Det finns många anledningar till det. Dels tycker jag att det är snyggt och ger en retrovibe som jag ofta eftersöker när jag klär mig, men det är också praktiskt då det håller både byst, rumpa och påse på plats. I baddräkt kan jag åka vattenrutchkana med min dotter och göra bomben från kanten utan att behöva oroa mig för att något trillar ut. Den känslan älskar jag. Som sagt är jag ständigt på jakt efter baddräkter med en retrovibe och då kollar jag både på modellen och mönstret. Denna ovan med ben är en favorit och tidstypisk för femtiotalet. Jag matchar gärna ihop mina badkläder med en kaftan eller en tunn klänning. Perfekt om jag vill känna mig lite mer påklädd när jag ska köp glass.Ibland får jag frågan varför jag döljer min påse vid bad. Var det inte jag som alltid pratar om att vara stolt och inte skämmas? Svaret på den frågan är enkel: jag tycker att baddräkt och bikini med hög midja är mest bekvämt och smickrande för min figur. Det är inte svårare än så. Jag gillar också känslan av att ha påsen tight emot kroppen. I duschen före och efter bad får alla som vill glo på mig och min påse hur mycket de vill. I couldn’t care less!Om jag bara fick välja ett badplagg skulle jag välja denna svarta. Den känns både neutral och snygg. I Grekland matchade jag ofta ihop den med en kaftan i spets och en stor solhatt. Stylish!När det kommer till bikini väljer jag alltid hög midja, av anledningarna jag nämnde ovan. Det är ju så snyggt! Endel underdelar går precis under naveln, men jag vill att de ska gå hela vägen upp och över midjan.När jag blev stomiopererad för snart 7 år sedan var det inte lika enkelt att få tag i bikinis med hög midja. Jag hade letat efter det redan innan min operation då jag alltid har tyckt att det är snyggast. Nu har nästan alla butiker åtminstone ett alternativ vilket är superroligt tycker jag.

Ikväll är det matlag igen och sommarens sista sommarlovsdopp väntar då barnen börjar skolan imorgon. Första klass för vår Elle, vår stora tjej <3

Inlägget är i samarbete med Coloplast.

2 kommentarer

 • Tilda

  20 augusti, 2019 kl. 23:52

  Hej Stina och läsarna dina! :)

  Seafolly gör så fina baddräkter! Har ofta suktat efter dem men inte hittat pengarna som behövs i min plånbok. Men jag hittade denna billigare variant på baddräkt i somras: https://www.stadium.se/sport/simning/baddrakter/277923101/soc.w-sw-bodysuit.black

  Den passar ifall man vill ha en skön och ”hopp- och lekvänlig” baddräkt där allt sitter på plats! Men det kanske inte är något för den som vill bada med stil – men för mig funkar den toppen :)

  • Stina Hägglund

   22 augusti, 2019 kl. 10:15

   Vilket bra tips! Jag tror att många kommer uppskatta det :) Kram!