/ 2 kommentarer

Prata stomi med barnen

Inlägget är i samarbete med Coloplast

Jag är en otroligt stolt ambassadör för Coloplast som gör fantastiska saker för sina användare. Nu senast gav de bort ett gäng mjukiskaniner med stomi alldeles gratis. Syftet men kaninen var att dels agera stöd åt stomiopererade barn, men också för stomiopererade med barn i sin närhet för att underlätta samtal kring ens operation. Nu är kaninerna helt slut och jag är glad att jag hann få mitt ex!

Glädjen var stor när den supermjuka kaninen som Elle kallar Robyn anlände i brevlådan.

För oss har samtalet kring min stomi alltid varit naturligt. När SVT var hemma hos mig för ett gäng år sedan för att filma ett reportage om min operation var Elle tre år. Hon gick frimodigt fram till reporten och sa ”Ursäkta mig, bajsar du med rumpan eller med påse?”. Det var minst sagt roligt att få höra reporten svara ”Ja, jag bajsar med rumpan…”.

Genom att jag får visa Elle hur man byter påse på Kaninen flyter samtalet kring stomin väldigt naturligt och frågor kommer upp. För många barn kan det behövas en leksak eller ett mjukisdjur för att lättare våga fråga. Helt plötsligt handlar det ju om kaninen och inte om personen.

Klart! Så lätt det var. Robyn sover nu med Elle i sängen och för mig som mamma är det väldigt fint att få se Elle med ett gosedjur som liknar mamma <3

Jag hade möte med Coloplast idag som sa att om allt går som det ska, med Corona i åtanke, så kommer förhoppningsvis en andra produktion snart och då säger jag till direkt!

Inlägget är i samarbete med Coloplast

2 kommentarer

  • Frida Carlsson

    25 mars, 2020 kl. 18:36

    Fick också hem en till mina döttrar. Vår heter Snöflinga och blev också väldigt uppskattad. Även hos oss är stomin väldigt naturlig och barnen tycker det är mer konstigt med mammor som inte har en påse på magen.

  • ellenlundis

    1 april, 2020 kl. 01:36

    Gulliga Elle 🐰