/ 13 kommentarer

Mina impopulära åsikter

Dessa videor och blogginlägg har florerat på internet ett bra tag nu. I ett samhälle som blir snävare och snävare när det kommer till utrymme för olika åsikter tror jag att det finns en fascination över att läsa folks ofta hemliga och impopulära åsikter. Vi kör igång direkt med mina tio impopulära åsikter.

 1. Jag tycker inte att Beatles var särskilt bra… (kommer få så mycket skit nu)
 2. Jag AVSKYR koriander.
 3. Jag tycker att det är djurplågeri när folk har ensamma jakthundar instängda i hundgårdar på tomten utan sällskap hela dagarna enbart i syfte att använda dem till jakt några perioder per år. Extremt själviskt! (En impopulär åsikt då jag bor på landsbygden där det kryllar av jägare.)
 4. Jag tycker verkligen inte att komikergänget bakom ”Full Patte” är roliga. Då alla mina favoritkomiker är samhällskritiska kvinnor har jag verkligen försökt att förstå mig på det roliga i deras sketcher och jag VILL tycka att det är bra, men det är inte alls min typ av humor.
 5. Trots att jag är en djurvän har jag dock erkänt för mig själv att jag nog är vegetarian främst på grund av att jag är köttfobisk snarare än av moraliska skäl.
 6. Jag tror inte att någon i längden mår bra av att ha sex utan känslomässig trygghet och stabilitet.
 7. Sagan om Ringen… inte bra alls. Då har jag ändå gett mig på filmerna tre gånger. Jag somnar varje gång på grund av att de är så sega!
 8. Jag tror inte att det enda som skiljer män och kvinnor åt rent genetiskt är det vi har mellan benen. Detta är inte alltid en populär åsikt i många av de feministiska rum jag rör mig i.
 9. Jag tror inte på att ”tänka positivt” såvida det inte kommer naturligt. Det blir lätt forcerat och påklistrat och sådana personer tycker jag upplevs obehagliga.
 10. Jag älskar att göra vräkiga och over-the-top barnkalas. Sjukt opoppis då många tycker att det är hetsigt och får andra att må dåligt över att slänga fram en hederlig marängswiss och ha fiskdamm. Jag förstår den grejen, men det är på barnkalas som min kreativa sida verkligen får gå loco och jag älskar att få skapa magiska saker för barn. Därför kommer jag att fortsätta med det.

Puh! Jag kan riktigt känna hur svetten rinner efter alla dessa avslöjanden. Berätta gärna några impopulära åsikter ni har här i kommentarsfältet. Skulle vara så kul att läsa!

13 kommentarer

 • Linnea

  18 oktober, 2019 kl. 21:16

  Haha! Det här var ju skitkul! Riktigt kände hur vresig och intolerant jag blev när jag tyckte att du har helt fel på vissa punkter ?
  Impopulära åsikter, hmmm.. vad har jag själv för sådana… måste spåna, det måste ju finnas massor ?

 • Elin

  18 oktober, 2019 kl. 22:15

  Jag fattar mej inte på Game of thrones.
  Hatar när folk använder sig av – det kunde varit värre… ?
  Haha ?

 • Linn

  18 oktober, 2019 kl. 23:19

  Jag tycker att dansbandsmusik är enormt dåligt. Alltså kryper-i-kroppen-dåligt och får lite panik av att folk går och dansar till det i stora klungor…. // Jag tycker Nicolas Cage är en av världens sämsta skådisar och kan inte ta filmtips från en person som tycker filmer med honom är bra // Jag skulle aldrig skaffa larm via larmföretag, övervakning i mitt eget hem skulle aldrig kännas bra. Jag köper inte folks åsikt att ”men har man rent mjöl i påsen så har du ju inget att dölja” I say b u l l s h i t. Finns idioter på alla jobb // Alla som opererar sitt utseende är inte trasiga människor som söker uppmärksamhet // Det var några av mina impopulära åsikter det ? Jag är trots dessa väldigt mån om att människor får tycka vad man vill. Detta är ju bara vad jag tycker och tänker ??

 • Paulina

  19 oktober, 2019 kl. 07:25

  Det med koriander förstår jag och är inte så konstigt, de är faktiskt genetiskt.
  https://www.stowr.se/artiklar/forskare-darfor-tycker-vissa-att-koriander-smakar-tval

  Att bero på filmer man borde gilla, jag tycker inte att braveheart eller Gladiator är speciellt bra. Välift storslagna filmer om du frågar vissa.

 • Pim

  19 oktober, 2019 kl. 09:17

  Detta var ju kul ☺️Sätter både +1 på flera av dina & blir provocerad av andra ? Mina impopulära åsikter:
  – Jag är en sån som tycker att smaken & konsistensen av kött är det äckligaste som finns, hatar alltså även alla former av köttsubstitut som försöker likna kött. (Fattar att det är en jättebra grej för de som gillar kött men vill äta vego, men….?).

  – Jag har inget intresse av cis-män överlag. Vill inte lägga nåt av min dyrbara sociala energi på dessa vilket ses som sjukt provocerande av många.

  – Jag är väldigt konservativ & svartvit i mångt & mycket och har svårt att ändra ståndpunkt. Tycker & tänker som jag alltid gjort liksom. Kan själv tycka det är provocerande hos andra men är minst lika illa själv ?

  – Jag hatar sport.

  – Jag är omöjlig att ta med ut på restaurang eller bjuda på mat då det är så många saker min mage inte tål. Provocerande både för mig & de omkring!

  – Jag ogillar popgruppen ”Kent” och den gruppen som gjort (& låten) ”Fix you” skarpt.

  – Jag tycker att den moderna inredningstrenden med grått, vitt, svart & beige är SÅ tråkig!!!! Färgen beige är för övrigt alltid tråkig, i alla sammanhang.

 • Evelina Skog

  19 oktober, 2019 kl. 09:23

  Punkt 2-9 hade jag kunnat skriva själv. ? ju längre jag kom i listan kände jag bara mer och mer ”men JAAAA!”. De mest intressanta punkterna är just sådant som inte är så populärt i feministiska rum; ett rum som inte alls är så öppet som man önskar. Kan känna mig ”ofeministisk” när jag inte stöttar eller håller med i allt trots att jag vet att jag aldrig vacklar på det som (jag anser) är det viktiga.

  OCH DET MED JAKTHUNDAR, jag orkar inte! Har diskuterat det med min man i vredesmod så många gånger. Ah.

  En impopulär åsikt jag har är att inte alltid köper klimatångest. Jag vet hur viktigt det är, men jag vet också hur samhället ser ut och vad som är rimligt. Jag förstår att det är lätt att ha klimatångest i större städer, i synnerhet söderut, där det är lätt anpassa sitt liv till en mer klimatsmart levnadsstil men jag vägrar känna ångest för att jag inte alltid kan, orkar eller vill göra precis allt jag borde. Typ som att köra bil. Jag bor i Norrbotten, mina föräldrar in i Västerbottens inland dit inga bussar går. Vi har inga vettiga lokalbussar och förlåt, jag tänker inte alltid gå i 30 minus. Jag gör så gott och jag kan och det får räcka. Jag tycker att klimatångest helt enkelt är ett lyxproblem. Boom.

 • Helen

  19 oktober, 2019 kl. 10:13

  Jag tycker att läsk i allmänhet, och cola i synnerhet, är sötsliskigt och äckligt.

  Jag tycker att föräldrar som har möjlighet ska gå ner i arbetstid och låta sina barn få kortare dagar på förskola/fritids istället för att jobbajobbajobba så att man har råd med dyra bilar och semesterresor flera gånger om året. Jag blir sjukt provocerad av att se barn tillbringa nio-tio timmar på fritids och sen tar föräldrarna dem lediga en extra vecka vid höstlov, jullov och sportlov för att de ska till Thailand/alperna/Grekland i två veckor.

  Jag hatar rosa.

 • Storasyster Elina

  19 oktober, 2019 kl. 10:46

  Kuuuuuul inlägg!!!

 • fanny s

  19 oktober, 2019 kl. 20:13

  Haha så roligt! Älskar sådana här inlägg. Här kommer mina:

  *Game of thrones är verkligen inte en bra tv-serie ??
  *Jag är inte emot fri abort, men tycker inte heller att fri abort är helt oproblematiskt.
  *Jag är vänsterpartist.
  *Alla mina barn sover i egen säng och har gjort sedan de var ca 7 månader, pga att jag och min man vill ha sängen för oss själva. (Detta vågar jag knappt prata om eftersom det verkar vara den största föräldrasynden att inte vilja samsova med sina barn)
  *Jag tycker att allt med Mello är lite andraklass och pinsamt.
  *Långt, långt inne är det en liten del av mig som ser ner på människor som inte kan stava, särskriver och har ett ”dåligt” skrskrivspråk

  Det var mina ?? Har säkert fler som jag inte kommer på!

 • Linn

  19 oktober, 2019 kl. 20:49

  Vad skönt att läsa att du inte är för att vara mer positiv än man känner sig. Tycker överlag det är så svårt att lära känna folk när man lägger på positiva filter och inte vågar visa sårbarhet/öppenhet/ärlighet

  Några åsikter jag har som jag upplever är impopulära:

  Gillar inte att läsa skönlitteratur och ser väldigt sällan på film
  Gillar inte att träna i gymlokaler
  Är inte intresserad av att festa
  Gillar oftast inte att gå i butiker
  Har ”tantiga” intressen för min ålder
  Gillar inte popcorn, hehe

 • BE

  20 oktober, 2019 kl. 17:48

  Det var det där med herrhockey. Varför ska man betala för att se karlar slåss och få men för livet? Och sända det på TV? För skattepengar?
  Varför låter man inte damhockeyns regler gäller också för herrarna?

 • Lii

  21 oktober, 2019 kl. 01:04

  Åh va roligt inlägg .. känner verkligen hur bitterhetens lilla surtant kliar inom mig xD

  Mina Impopulära åsikter är :
  – Jag är noll intresserad av att skaffa egna barn, förstår inte tjusningen men respekterar såklart andras beslut att just skaffa barn .. däremot är min ståndpunkt inte lika väl mottagen. Hör jag en person till som säger ”Barn är meningen med livet” till mig när de får veta att jag inte vill ha barn så kommer jag skrika rätt ut i högan sky.
  – ”Ju mer människor jag lär känna desto mer tkr jag om min hund” .. Hundar är i så många fall mer värda än människor.
  – Blir provocerad av vegetarianer som är det av etiska ”det är synd om djuren” skäl. Ska du vara det pga etisk så bli vegan, mjölk- och äggindustrin är precis lika dålig som köttindustrin.
  – Tkr det borde finnas dödstraff i Sverige .. varför ska vi lägga skattepengar på att exempelvis hålla Anders Eklunds levande? Ett öga för ett öga anser jag.
  – Tkr det kan vara fint med färg i inredningen hemma hos andra men får migrän av att ha det hemma själv .. neutrala tråkiga toner ska det vara, så hjärnan får vila från intryck .. aka ”jag älskar beige” hehe
  – Den positiva synen på precis allt provocerar mig oerhört, allt löser sig inte genom att tänka positivt och man måste tillåta sig själv att må dåligt, vara bitter och sur ibland.
  – Stör mig enormt på folk som inte äter kolhydrater, och anser att de unnar sig om de äter ris eller pasta. Vill bara koka 1kg spagetti, dränka det i smör och salt för att sen sleva i mig det framför dem. Kolhydrater Forever!!!
  – Förstår inte hypen med Håkan Hellström .. men kan ”kom igen Lena” utantill .. skäms!
  – Folk som besöker djurparker med exotiska djur har noll vett i skallen ..

 • Katharina

  27 oktober, 2019 kl. 16:12

  Jag är inte vegetarian och jag gillar Sagan om ringen men för övrigt håller jag med om allt på din lista.

  Fler av mina impopulära åsikter:

  de flesta kattägare är lata och oansvariga som låter sina djur förstöra i andras trädgårdar och altaner.

  avokado är vidrigt

  tequlia är ännu vidrigare

  öl är vidrigast

  jag är fullständigt ointresserad av de flesta människor i min omgivning, vi har bott här i sju år och jag har ingen aning om vad de som bor tre hus bort heter.

  jag tycker att andras barn är tråkiga (mina däremot är naturligtvis fantastiska…)

  läroplan för förskola är BS, det handlar om barnvaktande, inte undervisning

  skolan (den riktiga) idag är för flummig och slapp, återinför katederundervisning och sätt barnen en och en i riktiga bänkar. Sitta i grupp och ha böcker mm i plastbackar på andra sidan rummet stör bara koncentrationen.

  varje familj ska få välja hur man delar på föräldraledighet

  att resa är väldigt överskattat, särskilt till storstäder

  jag gillar inte sommar och sol, tacka vet jag höstrusk

  Jules Verne´s böcker är skittråkiga

  finns säkert massor mer men detta är vad jag kommer på nu