/ 1 kommentar

Ledig onsdag

Idag var Elle ledig från skolan precis som alla onsdagar. Jag får alltid frågor om hur det går ihop med skolplikten men det är helt enkelt ett upplägg vår byaskola har. De går lite längre övriga dagar för att ha en paus i mitten.

Första delen av dagen var Emil hemma och jag passade på att få undan en hel del jobb. Efter det hade jag och Elle en jättemysig dag tillsammans. Elle hade erbjudit sig att baka chokladbollar till klassen imorgon då de nått ett speciellt mål de kämpat för sedan skolstarten. Hon gjorde dem helt själv efter mitt recept.

De bästa chokladbollarna får du av 100g smör, 3 dl havregryn, 1 dl socker, tre tsk vaniljsocker, tre msk kakao och 3 msk kaffe. Mixa smeten i en matberedare för en len och fin konsistens. Jag tycker att chokladbollar är bäst rullade i pärlsocker, men det är ju en smaksak.

Efter bakandet tog vi en lång promenad i höstdiset. Vi bor i en så vacker by! Promenaden tog oss till Ica för att köpa jord.

Mina blommor skrek nämligen efter kärlek och omsorg. Mina elefantöron ynglar av sig i rasande fart och växer ur sina krukor snabbt.

Och min stackars stackars Zebrakalla i en på tok för liten kruka… det är inte konstigt att den inte får mer skott under dessa förhållanden.

Helt plötsligt känns det som att alla mina växter äntligen kan andas igen. Så skönt!

Nu på kvällen blev jag dock dålig. Jag är ju i ett skov just nu och djupdyk är därför helt normalt. Jag har redan bäddat ner mig och planerar att göra en tidig kväll.

En kommentar

  • BE

    16 oktober, 2019 kl. 20:59

    Krya på dig!