/ 8 kommentarer

Låt mig presentera: Stoma Covers

Inlägget är i betalt samarbete med Coloplast

Idag släpps äntligen nyheten att jag, i samarbete med Coloplast, har designat och tagit fram tre snygga överdrag till deras populäraste stomipåsemodell. Coloplast kommer alltså att GE BORT dessa överdrag helt kostnadsfritt till sina användare på tisdag den 24e november klockan 16:00. Överdragen kommer som ett kit med alla tre förpackade i en lyxig och fin låda. De finns i ett begränsat antal så först till kvarn gäller! Skriv upp datumet och håll utkik på min Instagram så att ni inte missar detta. Men nu måste jag få visa er överdragen!

Låt mig presentera den utvalda trion. Den första kollektionen av stomiöverdrag. Alla påsar är sydda av ekologiskt material och består av 95% bomull och 5% elastan. Materialet är noga utvalt för att vara mjukt mot huden, formbart efter påsen, skavfritt och snällt mot planeten. Jag sökte med ljus och lykta efter Västerbottens bästa sömmerska som samtidigt har ett tydligt hållbarhetstänk och tänker slow fashion. Då fann jag bästa Hilda och jag kunde inte bli mer nöjd med hennes expertis, noggrannhet och kärlek i varenda söm.

Först ut har vi denna underbara piondröm. När jag skulle visualisera en kollektion var det denna som jag såg först framför mig. Jag visste att jag ville ha ett storblommigt överdrag med mörk botten och vi lyckades hitta detta underbara tyget att sy den av.

Jag tar på mig mina stomiöverdrag med samma självklarhet som jag tar på mig ett par trosor. Precis som det stärker ens självkänsla med fina underkläder är det en härlig känsla att denna fina hemlighet gömmer sig under tröjan. Och skulle dagen innebära ett spontanbad eller en oväntad omklädningssituation är jag alltid redo!

Som komplement till piondrömmen ville jag ha en spetskompis med svart spets och grön botten. Det tog ett tag innan vi hittade rätt dova nyans på den gröna, men tillslut nådde vi perfektion på den fronten!

Jag har länge känt en längtan efter att vid intima sammanhang kunna utsmycka påsen med spets. Det är många stomiopererade som tvivlar på att ens kunna se sig som en sexuell varelse igen efter en operation. Det är otroligt sorgligt men också något som man måste få sörja och bearbeta. Ett överdrag som detta kan verkligen vara en hjälp på traven att få känna sig fin i alla sammanhang, även de avklädda och intima.

Och SJÄLVKLART vore det inte en kollektion designad av mig utan en gnutta humor. Självdistans är en sådan stor anledning till att jag är den jag är. Beach Bag är en självklarhet på stranden, på badhuset, eller varför inte i omklädningsrummet på gymmet.

Jag har länge ritat och skrivit saker på mina påsar för att avdramatisera min påse inför andra i offentliga sammanhang. Jag vill nämligen inte att folk ska tycka synd om mig när de ser min påse. Jag tycker inte ens synd om mig, utan är snarare tacksam för min stomi. Därför är jag väldigt glad över att ha detta överdrag i underklädeslådan, alltid redo att förvåna omgivningen.

Överdragen har en praktisk öppning som möjliggör att påsen inte behöver tas av vid tömning. Alla tre överdragen passar perfekt på Coloplasts påse Sensura Mio Midi vilket är mellanstorleken och påsen som jag och många andra använder varje dag. De passar på alla Sensura Mio Midi-påsar, oavsett plattans funktion.

Äntligen är nyheten ute och jag kommer dela med mig av mer på min Instagram ända fram tills påsarna släpps på tisdag, så håll utkik där!

Och förresten, detta är bara början :)

Inlägget är i betalt samarbete med Coloplast

8 kommentarer

 • Sandra Sidander

  20 november, 2020 kl. 15:42

  Woho! Så kul! Jag har inte vågat visa mig med påsen på stranden eller i badhuset än, men med beach bag överdraget känns det faktiskt som att jag skulle våga det 🥰

 • Stella

  20 november, 2020 kl. 18:51

  Vilka fina!!

 • BE

  20 november, 2020 kl. 20:25

  Åh, äntligen ett inlägg. Och vilket trevligt sådant. Har funderat hit och dit på att skaffa instagram, men har hittills avstått – här kom en anledning.

 • Frida

  20 november, 2020 kl. 21:15

  Åh, vilken himla bra grej. Och tänk att du trots eller kanske tack vare allt mörker du tvingats och tvingas gå igenom pga din sjukdom kan sprida så mycket ljus till andra. Himla fiffig och fin grej!

 • Maria H

  21 november, 2020 kl. 10:27

  Jättefina! Att ingen kommit på detta förut?!

 • Anna

  21 november, 2020 kl. 12:09

  Den i svart spets kändes ju verkligen sensuell och förhöjde din outfit, det trodde jag aldrig jag skulle säga om en stomipåse…!

 • Hannas krypin

  21 november, 2020 kl. 14:07

  Men så fina påsarna är! Superbra samarbete och idé!

 • fanny s

  5 december, 2020 kl. 19:22

  Stor eloge till detta!!!