/ 6 kommentarer

Hur färgade jag Elles hår?

Sedan jag lade upp en bild på Elles regnbågshår på Instagram har jag fått en massa frågor om vilken färg jag använde och hur jag gick tillväga.

Jag använde mig av dessa produkter från Revlon som jag beställde hem från Lyko. Det är en slags färginpackning snarare än en toning som jag fick tips av en frisör om. Jag ville ha något skonsamt som tvättades ut så att det inte behövde växa bort. Med hjälp av dessa färger blandade jag även till en lila och en turkos nyans så totalt har Elle fem olika färger i håret.

Jag började med luggen och delade helt enkelt upp håret i olika sektioner som jag sedan applicerade färg i med hjälp av en pensel. Sedan klädde jag in varje slinga med folie. När allt var klart (tog ca en timme) fick det sitta i en halvtimme till innan jag sköljde ur det. Elle som älskar färg blev toknöjd!

Även om det står på förpackningen att färgen ska hålla i bara några tvättar så förväntar vi oss att det kommer sitta i några månader i alla fall då Elle har så vitt hår. Men då detta var den högsta önskan inför födelsedagen fick det vara värt det.

6 kommentarer

 • Ida

  24 februari, 2020 kl. 18:52

  Så himla fint!! Myra vill färga håret som Billie Eilish har just nu… Jag sa nej på den 😂 Men kanske att vi kan färga gröna slingor iaf! Bra tips! 😘

  • Stina Hägglund

   24 februari, 2020 kl. 21:53

   Hahaha Myyyra! Jag förstår henne dock. Billy är ju skitcool! Kan dock verkligen förstå att du inte vill färga hennes blonda hår hälften kolsvart. Det försvinner väl aldrig tänker jag, haha.

 • Paulina

  24 februari, 2020 kl. 21:49

  Har använt den rosa på min lugg under en period då jag hade nästan vitt hår och de satt i ganska länge tyckte jag. Säkert 2-3 månader, även om de blev blekare med tiden.

  Väldigt fint! 😊

  • Stina Hägglund

   24 februari, 2020 kl. 21:52

   Det låter bra! Jag hade räknat med fyra månader så tre månader låter ändå som en vinst, haha.

 • ellenlundis

  25 februari, 2020 kl. 21:21

  Super fint! :)