/ 3 kommentarer

Höstmys i ladugården

Igår var det dags för festligheter i ladugården igen. Kanske sista för i år då hösten och kylan är på intåg. Jag pyntade med de blommor som fortfarande växer i min trädgård. Det blev fina och vildvuxna buketter.Enkla röllekor i gamla medicinflaskor tycker jag är rofyllt. Lite som att ett barn plockat dem.Det var grillknytis med musikerna från vår kyrka. Vi har olika team som jobbar ideellt med musiken och lovsången på söndagarna och en arbetsuppgift jag har som församlingskreatör är just ansvaret för gudstjänstmusiken. Jag bjöd därför hem allihopa till oss för en uppstart inför hösten. Vi fick prata praktiskt, komma varandra närmre och äta gott tillsammans.Jag hade pyntat bordet med rönnbär från vårt gigantiska rönnbärsträd på gården. Höstligt och fint.Till kaffet åt vi köpta chokladbollar och hemmagjorda kolasnittar i all enkelhet.Såklart sjöng och spelade vi tillsammans en stund. Att använda musiken är ett fantastiskt sätt att be på. Ett sätt som verkligen tilltalar mig. När jag känner mig tung, glad, tacksam eller besviken sätter jag ofta på en lovsång som hjälper mig att formulera mig. Det är verkligen mitt typ av bönespåk.Efter ett gäng timmar tillsammans åkte alla hem och jag kände tacksamhet över alla fina människor jag får ha i min närhet. Att få tillhöra en kyrka fylld till bredden av människor med olika historier, politiska tillhörigheter och åldrar är otroligt berikande!

3 kommentarer

 • Malinmittiprick

  9 september, 2019 kl. 18:05

  Mysigt! Psalmer och lovsång är verkligen min typ av språk också när det gäller tro. Därför tycker jag om ”Jag vill göra mitt liv till en lovsång till dig” och även ”När dagen fylls av fågelsång” som har frasen ”… då spelar Skaparen och vi är toner i hans symfoni…”

 • Karin

  9 september, 2019 kl. 23:43

  Åh så fint med rölleka i de bruna medicinflaskorna ;) de kan man bla göra te av.

  • Stina Hägglund

   10 september, 2019 kl. 08:05

   Jamen rölleka är det ju såklart. Hjärnan hängde inte riktigt med där ;)