/ 2 kommentarer

Helgens festligheter

665A7210 Igår var det minsann festligheter för Emils pappa och världens bästa farfar Tommy! Först fikade vi och hade presentöppning på deras altan, sedan hade vi surströmmingsmiddag i Emils systers lillstuga på deras gård. Vi som inte gillar surströmming fick ugnsstekt lax istället. 665A7257Jamie som ni vet är från Afghanistan tycker att det är konstigt att vi äter fisk som luktar så illa och som inte ens ser död ut, haha, jag förstår honom!665A7103 Jag hade också köpt med mig en bit rökt lax som var jättegod att göra ”klämma” med. En fråga: äts surströmming i klämma (tunnbröd med surströmming, gräddfil, lök, tomat och skivad mandelpotatis på) i hela Sverige, eller är det en norrländsk grej?665A7115 Katten hade hittat det perfekta stället att jäsa på i solen utanför stugan och hälsade oss välkomna till festligheterna. Denna katten har sannerligen ett klanderfritt och lyckligt kattliv!665A7274Här ser ni ren och skär kärlek när Elle delar efterrättstallrik med sin älskade farfar. Tänk att hon är innerligt älskad av så många. Tacksamhet är ordet!

Nu ska hon iväg och plocka blåbär och jag ska stanna hemma och vila. Känner mig lite extra trött efter några aktiva dagar. 

2 kommentarer

  • Karin

    23 augusti, 2016 kl. 22:15

    Någonslags svar på surströmmingsfrågan: Ja, jag skulle säga att man äter strömmingen i klämma i hela landet…? Min farmor var från höga kusten i trakterna av surströmmingsmecka, så jag är kanske påverkad av det ;) men jag har ätit surströmming på Gotland och i Göteborg och det var klämma precis som du beskriver på båda ställena! Tack för en fin blogg!

  • Malinmittiprick

    31 augusti, 2016 kl. 17:39

    Jag skulle kalla det för norrländskt, men har förstått att det finns folk här nere som äter det? Jag har bara stött på det på torget när det var ”norrländsk dag” (någon förening för norrlänningar i exil?) med surströmming och sparkstöttingstävling (med hjul på, i Halmstad finns det ingen snö, speciellt inte på sommaren). Exotiskt så det förslår ;-)