/ 2 kommentarer

Harry Potter-kalas

Igår var den efterlängtade dagen äntligen här, nämligen Elles Harry Potter-kalas. I år var fikabordet extra vackert tack vare den galna tårtan som min syster Johanna gav Elle i födelsedagspresent!

Jag vågar knappt tänka på hur många timmar hon har lagt ner på denna skapelse i ren kärlek till sin systerdotter. I vanlig ordning är hennes finish ren perfektion och det är verkligen Johannas signum när hon skapar grejer. Du kan syna allt hon gör i sömmarna.

Jag älskar att fixa barnkalas! Hemligheten är att inte krångla till det med fikat. Allt fika är köpes som jag bara tänkt lite kreativt kring. Eller vad sägs som dessa kvastar gjorda av uppochnervända minimuffins med en salt pinne igenom? Fruktspätten var väldigt uppskattade och extremt enkla att göra och dessa cupcakes är Elles favoritmuffins som finns att köpa på Ica. Jag gjorde bara en egen frosting med citronsmak som jag spritsade på. För att få till den rätta Hogwarts-känslan i dekorationen lånade jag gamla böcker av Johanna.

Jag lyckades av ren tillfällighet hitta denna växt på Ica som ser identisk ut med en Mandragora som det berättas om i Harry Potter-böckerna. Jag målade bara lite på den med svart tusch. Skumraketer gillar ju dem flesta. Jag älskar visserligen att baka, men det tar väldigt mycket tid. Den tiden lägger jag hellre på dekoration när det vankas barnkalas. Barn uppskattar ofta köpesfika dessutom.

Som pynt över bordet gjorde jag ett ballongarrangemang med hjälp av en speciell spiraltråd från panduro. Sedan hängde jag ett gäng LED-ljus i fiskelina i olika höjder för att likna den klassiska matsalen från böckerna. Jag fick tips av min vän Ida om dessa jättefina och billiga ljus från Ikea. Det kostade bara 79kr för ett fyrpack.

Min älskade Potternörd. Hon var så glad och sprudlande hela kvällen. Till kalaset hade hon bjudit sina fyra närmsta kompisar. En perfekt storlek på kalas om du frågar mig. Ingen blir blyg eller riskerar att hamna utanför. Dessa fyra gäster blir dessutom alltid bjudna på Elles kalas så de känner varandra vid detta laget.

Bertil och Ada från matlaget var givetvis två av de fyra. Eller borde jag säga Scabbers och Hermione?

Elles kusinsyster Maj kom som Ron och förgyllde kalaset med all sin energi och tokiga upptåg. Alla borde ha en Maj på sina kalas. Sedan var ju självklart Myra där också. Min bästis Idas dotter!

Både Professor Dumbledore och Dobby gjorde oss sällskap till bords.

Efter fikat blev det paketöppning. Alla hade tagit med sig så fina presenter!

Det här är ÅRETS bild. Vi kallar den för ”firmafesten”. Efter en halvtimmes dansande blev ungarna svettiga och satte sina slipsar på huvudet, hahaha!

Det var en väldigt nöjd och trött åttaåring som somnade som en stock igår. Att både vi och alla inbjudna gäster lyckats hålla oss friska till detta kalaset känns faktiskt som en riktig prestation med tanke på allt som cirkulerar just nu. Jag somnade extra glad och tacksam för det.

2 kommentarer

  • Hannas krypin

    2 mars, 2020 kl. 15:49

    Det låter verkligen som ett perfekt kalas. Och tårtan ser ju verkligen fantastisk ut. Vill man verkligen skära i den? :-)

  • Maria H

    2 mars, 2020 kl. 17:42

    Vad fint och stämningsfullt du ordnat kalaset! Å Johannas tårta är ju i vanlig ordning galet häftig!