/ 3 kommentarer

Festligheter för den bästa!

665a6968Idag har vi firat världens bästa mamma med buller och bång då det nämligen är hennes 60-årsdag idag! Barnbarnen tvivlar aldrig på att det är dem hon är gladast över att få träffa. Så var även fallet idag då mamma i vanlig ordning i stort sett lägger sig på golvet och låtsas svimma när hon får se vad de gjort för gulliga saker till henne i födelsedagspresent.665a6944Vi hade gjort fest i min syster Johannas hus och hon hade förberett så fint med långbord och dekorationer på samma tema som var fågelmamman som värnar om sitt bo. Min mamma i ett nötskal!
665a6990Vissa var lite ivriga att börja fika… mitt hjärta smälter för denne lille gosse!665a6909Det fantastiskt vackra fikabordet som vi hade hjälpts åt att baka och fixa inför. Men konstnären bakom det estetiska är såklart Johanna, som alltid!665a6930Jag hade bakat bullar i mängder. De var vansinnigt goda och tog slut i ett nafs. Jag vill ha mina bullar kletiga och goda. Ingen idé att snåla med gottigheterna när en väl ska baka.665a7041Mina älskade föräldrar! Kärleken de har för varandra är sannerligen något alldeles extra. Riktiga förebilder är dem. Nu ser jag förresten för första gången vart min skrattgrop kommer ifrån!665a6917Emil, som ibland driver mig till vansinne men som jag inte kan tänka mig ett liv utan. Världens bästa person som jag är priviligerad över att få kalla min!
665a6935Johannas tårta till mamma… om detta inte är ett konstverk vet jag inte vad. Det är ju inte konstigt att hon vunnit Scandinavian Cakeshow och kom tvåa i Det Stora Tårtslaget som sändes i våras. Fler bilder finns att se på hennes Instagram.665a6921Precis som denna fågelmamman vakar över sina ungar har min mamma alltid vakat över oss. Mamma har alltid haft ett sjätte sinne när det kommer till oss barn och hon känner oss utan och innan som bara en mamma kan. Precis som min andra syster sa i sitt tal till henne idag; hon har uppfostrat oss med en villkorslös kärlek och en tro på att vi klarar allt. Denna starka och trygga kärlek lever nu vidare i oss och ges vidare till hennes barnbarn. Det är den bästa grunden att stå på i livet och jag är så tacksam över att jag  har fått den av henne!665a7038Vi hade en sådan fin stund tillsammans med brakfika, fina tal, och en massor av skratt. Vi avslutade festen med några omgångar av rundpingis. Morsan vann tydligen silver i dubbel som liten vilket var en överraskning för alla. Hon vann såklart :)

Då min mamma uppskattar upplevelser framför saker blev hennes present från oss och pappa en weekend i Stockholm. Vi åker fredag till söndag nästa vecka och ska bo på hotell, gå på musikal, äta god middag, gå på museum, ja allt som mamma gillar. Och detta ska vi göra tillsammans som ursprungsfamilj som vi brukar kalla det, det vill säga mina föräldrar, jag och mina syskon. Jag längtar sååå! Hon blev jätteglad för sin present.

Grattis på födelsedagen mamma, jag älskar dig!

3 kommentarer

 • Fanny S

  20 oktober, 2016 kl. 11:01

  Ni verkar vara en helt underbar familj, full av kärlek!!! Och vilken bra present! Min mamma fyller också 60 till våren, och jag har redan börjat fundera på hur vi ska fira henne.

 • Eivor och Sven i Norrtölje

  20 oktober, 2016 kl. 14:21

  Vad roligt att se gamla bekanta! Vi gratulerar till de 60 åren och önskar god fortsättning! Sven och Eivor

 • Jenny

  20 oktober, 2016 kl. 22:39

  Det ser ut att ha varit en jättefin fest med mycket kärlek. Fikabordet var ju alldeles sagolikt. Och din klänning var fin! Nej, nu får jag sluta fangirla ;-)