/ 1 kommentar

Byaloppis och frasiga våfflor

Igår hämtade jag upp Clara strax innan lunch och så åkte vi till grannbyn för en byaloppis. Hällnäs, som byn heter, kryllade av hemmaloppisar som både jag och Clara fyndade på, men de har även en superfin antikaffär där priserna var lite högre men sakerna väl utvalda och bevarade. Efter en stund stannade vi till på fika i frälsningsarméns kapell. Det är mina svärföräldrar som driver det i Hällnäs och de gör så mycket gott för byn och människorna som bor där. Denna dagen bestod det fina arbetet i att servera billigt hemmabakat fika till alla kaffesugna loppisjagare. Och så serverades de mest frasiga våfflor du kan tänka dig efter Emils mormors recept. Självklart snålades det varken med sylten eller grädden.Jag blev en pall och ett fint gäng kryddburkar rikare. Det fick jag betala totalt sjuttio kronor för och det är jag mer än nöjd över!

Denna sommaren har verkligen gått i loppisens tecken. Precis som jag hoppades!

En kommentar

  • Maria H

    11 augusti, 2019 kl. 21:39

    Vilka fina fynd och hoppfullt med levande byar!