/ 3 kommentarer

Årsresumé 2014, del 1

Jag tänkte att jag kör en favorit i repris och gör en årsresumé även detta år. Jag gillar verkligen att läsa igenom andra bloggars årsresuméer och hoppas att ni gör det med :)

JANUARIECODirekt det nya året började gjorde vi som familj ett aktivt val som jag är väldigt stolt över. Vi beslutade oss för att köpa alla ekologiska alternativ som finns samt att dra ner på köttkonsumtionen rejält. Det har hållit i sig hela året och nu ser vår matvecka ut som följer;  kött max en gång i veckan (och då kravmärkt alternativ såklart), fisk en gång i veckan och resten vegetariskt. Vi har upptäckt så mycket ny god mat och jag tappar mer och mer suget efter kött. Jag har fått uppleva hur onödigt det är då det finns så mycket annat gott att äta istället.

IMG_9471 IMG_99241 jpkjpJanuari bestod av två dunderfester. Min syster Elina tog sin psykologexamen, hennes man fyllde 30 och Elina hade sin psykologsittning. Så otroligt roligt att klä upp sig ordentligt!

Stina & Iris2Jag fick även äran att bli moster till ännu en perfekt liten skapelse. Iris <3

FEBRUARI

Stina4Jag bestämde mig för att till våren avsluta mina två år som rödhårig och färgade det ordentligt rött för att riktigt krama ur det sista av min tid som redhead.

Stina & Elle3Jag åkte tillsammans med min familj till Stockholm för första gången sedan min operation och akutflytt därifrån. Vi hade det så fint med vänner och alla återseenden var så kära och efterlängtade <3

ElleVår Elle fyllde 2 år och jag tyckte att hon blivit såå stooor. När jag nu nästan ett år senare tittar på dessa bilder ser jag ju hur liten hon är. Åh mitt hjärta, vad du växer fort…

MARSStenkastning2Mars är en månad jag helst vill glömma. Den inleddes med att tre idioter kastade stora stenar på våra fönster mitt i natten. Vi var väldigt skärrade och chockade efteråt.

Missfall10Sedan avslutades månaden med förlusten av något älskat och efterlängtat. Vi fick missfall och jag höll det hemligt för er under några månader för att smälta det jobbiga och sörja ifred. När jag sedan berättade det för er var ni så fantastiskt fina och stöttande. Inlägget fick en enorm respons och över 10.000 Facebook användare nåddes av mitt inlägg på bara några timmar.

APRILStina & ElleUnder april fick vi som familj läka och jag älskade min dotter om möjligt ännu mer då jag förstod hur skört livet är och kunde ännu mer inse vilket mirakel det var att jag ändå fick Elle. Att hon överlevde i min då otroligt sjuka kropp är inget annat än ett Herrens under!

IMG_1486 kopia 2Vi spenderade mycket tid i Emils hemby. Där fanns det mycket utrymme att koppla bort allt och bara vara. Saken blir ju inte heller sämre av att det är Elles favoritställe på jorden.

IMG_1532 kopiaMina skatter, tacksam <3

MAJStina, nytt hår4I maj tog jag första steget mot min naturliga hårfärg. Så kul med förändring öven om jag trivdes väldigt bra som rödtott.

IMG_0702 IMG_0696Emil fyllde 30 år och det firade vi med en STOR 30årsfest för honom och min svåger som också fyllde 30 år. Temat på festen var Italien och maten var fantastisk. Som present hade vi en stor insamling för en italienresa till killarna. De blev så glada. Till Elle hade jag sytt en ”pasta bolognese-dräkt” och hon var så söt. Själv föreställde jag en pizzabakande husmor från landsbygden.

hoj2Jag blev fotograferad av Ingela Johannesson för ett reportage i tidningen dagen. Reportaget publicerades även i tidningen Vasaplan som är en tidning i Umeå som säljs till förmån för Umeås utsatta människor.

JUNIKosläpp2I Juni var det fantastiskt väder. Vi var bland annat och kollade på lyckliga kor som efter en lång vinter och vår äntligen fick komma ut på grönbete.

Elle på tivoli3Elle fick gå på sitt livs första tivoli och det måste ha satt spår för hon pratar om det än idag och längtar till nästa gång.

DSCF8727-kopiaVi firade en regnig men väldigt trevlig midsommar med våra Jerrevikare och några till gäster. Är sällskapet bra skiter man i vädret. Älskade vänner, tänk att vi har er <3

StinaStilUnderbaraClara skrev om ett fint inlägg om mig i sin blogg och min statistik stack iväg och jag blev Umeås mest lästa privata blogg på bloggportalen. Tack vara Claras inlägg är det många fina om hittat hit med liknande erfarenheter som jag. Så otroligt värdefullt åt båda hållen!

Det var första delen det. Andra delen kommer troligtvis upp under morgondagen.

Ha en fin fredag allihop! <3

3 kommentarer

 • mirre

  2 januari, 2015 kl. 20:50

  Din blogg är så fantastisk fin och givande eftersom du, i kontrast till många andra bloggar, inte förskönar något och då blir det så vackert

 • Malin

  2 januari, 2015 kl. 20:51

  Jag är en av dom som hittade hit genom Clara, vilket jag är så tacksam över. Har Ulcerös kolit och det känns så fint att läsa om någon med liknande erfarenheter. Det är svårt att hitta människor som förstår tycker jag, som inte bara tycker att man är en tråkig människa, hehe.

  Kramar! Och gott nytt år!

 • mirre

  2 januari, 2015 kl. 20:58

  Jag vet inte vart resten av mitt meddelande försvann,men jag ville också säga att allt det du skriver känns äkta. Det KÄNNS. Att kunna och vilja dela något äkta med så många blir jag som läsare så tacksam över. Tack för det du delar och ger!
  kram mirre