/ 4 kommentarer

Sjukan vi inte nämner vid namn…

IMG_9368Så var det vår tur.

Vi har inte haft magsjuka på över två år men nu trillade vi dit. Hittills är det bara Elle som är sjuk, men då jag vakat vid hennes sida hela natten och hjälpt henne med allt jag kan vet alla hur detta kommer sluta för mig. Det är bara frågan om när och inte om.

Ni som följt mig länge vet att då jag saknar tjocktarm (som tar upp största mängden vätska) förlorar jag vätska oerhört snabbt och kan liksom inte återhämta mig på egen hand. Efter magsjukan behöver jag läggas in och få dropp för att kunna återhämta mig. Det är mycket att förbereda sig på med andra ord när en vet att det lurar runt hörnet.

Jag har gått i kbt för min utvecklade fobi och ångest kring magsjuka och det är jag så oerhört glad för idag. Verktygen jag fick med mig därifrån har hjälpt mig att komma igenom detta dygn med förståndet i behåll. Jag tvekar inte en sekund över att vara Elle nära och skita i riskerna för mig själv. Varje dag slås jag av min oerhört starka kärlek till min dotter, men tider som dessa blir det lite extra tydligt.

4 kommentarer

 • Jonna.

  2 mars, 2016 kl. 19:53

  Jag har också fobi för samma sak och jag LIDER med dig för jag vet ungefär hur du måste känna dig just nu. Det är fruktansvärt. Upplevde samma sak förra veckan då jag tog hand om ett magsjukt litet barn. Märkligt nog klarade jag mig (även om psyket får sig en rejäl törn) så jag vill bara sända en liiiiten tanke av hopp. Kanske klarar du dig! Jag ber för er. Styrkekramar!

 • Erica

  2 mars, 2016 kl. 20:14

  Oh om du fick klara dig ❤
  Känner också igen mig, har kanske inte riktigt fobi, definitivt inte som du, men nära på. Min kropp lider fysiskt när sånt händer o jag blir nästan sjuk bara av stress o nervositet.
  Kämpa på o hoppas att detta snart är bakom er!

 • Ellinor

  4 mars, 2016 kl. 15:01

  Hoppas innerligt att du slipper, jag delar också samma fobi. Men måste säga att det är väldigt bra att du går och pratar om rädslan med tanke på att du en dag kommer jobba inom vården där magsjuka tyvärr kommer och går i epidemier (jag vet, jag jobbar på sjukhus) kämpa på och glöm inte att du aldrig är ensam!

 • Madeleine

  4 mars, 2016 kl. 15:59

  Härligt att höra att fler också har just den fobin! Håller på att utreda mina tarmar men det lutar sig ut IBS. Sist jag hade magsjuka fick jag åka till akuten för att få vätskeersättning. Det är sjukt jobbigt att ha fobi samtidigt som magen inte klarar av magsjuka :-( håller alla tummar för dig!