/ 7 kommentarer

Vårda det som vårdas kan

Tack älskade ni för era hejarop, er omsorg och kärlek. Det betyder mycket! Vi fortsätter att smälta allt här hemma och tar en dag i taget. Jag kommer hålla er uppdaterade om läget men som det är nu är det mest en lång väntan på att se ifall den dubbla dosen ger effekt.665A0103-2Idag ägnar jag dagen åt något som gör mig glad. Jag vårdar mina blommor. Det gör så gott för mig nu när jag inte jag kan göra någonting åt min egen sargade kropp. Jag kan i alla fall vårda mina blommor och se till att de mår så bra som de kan. Det är något terapeutiskt över det för mig, att vårda det som vårdas kan.
665A0124-2Min elefantöra har fått två små bebisar som jag planterade om i små krukor. Så fort de börjar att ta sig ska jag ge mina systrar varsin.665A0133-2Min ståtliga mönjelilja som jag fått av mamma fick ny fräsch jord och en ny större kruka. Ser ni att den är påväg att blomma?665A0137-2Jag planterade också kaktusar i detta fina skrin som jag fått av min svägerska Charlotte för några år sedan. Det blev verkligen fint. Nu ska jag fortsätta ta dagen med ro och ta en liten promenad i solen med Elle som är hemma med mig från förskolan.

Ha en fin fredag älskade ni, och tack igen <3

7 kommentarer

 • Karro

  10 mars, 2017 kl. 13:49

  Styrkekramar till dig <3 Så fina växter du har! Vet hur lång väntan på att kroppen ska försöka läka eller återhämta sig känns. Lyckan när en medicin äntligen verkar fungera och sorgen över när sjukdomen kommer tillbaka ändå…. Är lite i samma fas med min crohn, att tålmodigt försöka vänta ut återfallet och hoppas det ska lugna sig. Kan vara svårt det där med tålamodet då en vill så mycket mer än vad kroppen klarar!

 • M

  10 mars, 2017 kl. 16:47

  Alltså wow titeln ”vårda det som vårdas kan” – tack, den tar jag med mig som en varm, mjuk filt att lägga runt mig just nu. Jag har en svacka i min sjukdom och brottas med att ändå se framåt och ja, kunna ta hand om det jag kan ta hand om. Och ändå acceptera hur läget är. Jobbigt såklart (milt uttryckt) att du fått skov men det var tröstande för mig att läsa hur du tacklar det. Ger mig lite hopp. All styrka och pepp till dig, och tack för en inspirerande blogg!<3

 • Jenny

  10 mars, 2017 kl. 19:58

  Vad fint med växterna i skrinet!


 • Så fint att plantera i ett skrin så där :D. Den iden ska jag ta efter :)

 • IBD-ssk

  11 mars, 2017 kl. 06:52

  Du kanske får massor av medicinska tips och råd, men jag kan ändå ont låga bli: Har man mätt dalvärdet för humira? Då ser man om du ligger i terapeutiskt intervall eller om du skulle ha utvecklat antikroppar. Vet inte om det görs på alla kliniker, men där jag jobbar görs det. Analysen skickas till KS.

 • Ellen Lindberg

  11 mars, 2017 kl. 10:04

  Så viktigt att göra roliga/fina/sköna grejer en gillar när en får en dipp i livet. Hoppas att helgen kan bli fin för dig, det förtjänar du.
  <3

 • ellenlundis

  18 mars, 2017 kl. 17:48

  Så fina växter, du har Stina! :)