/ 4 kommentarer

Vår västerbottensgård

Vi kommer sakta men säkert mer och mer i ordning i vårt nya hem. Vi är inte på långa vägar klara med hur vi vill ha det men detta är ju ett hus och det får ta sin tid. Här vill vi ju stanna så allt får växa fram med tiden. Jag tänkte bjuda lite på mina favoritvrår i huset så ni i alla fall får ett hum om hur det ser ut. Jag vet att många av er är nyfikna på vart det ligger men det har jag och min familj valt att hålla för oss själva. Ni får nöja er med att det är en vacker by strax utanför Umeå som vi trivs SÅ bra i :)

DSCF0027Vår älskade kakelugn… Vi eldar i den några gånger per dag för att hålla uppe värmen och nere uppvärmningskostnaderna. Mysfaktorn är total och jag tycker att den är så vacker att titta på.
DSCF0023Vi har med hjälp av vänner och familj målat om hela hallen (den är uppdelad i en liten del och en stor del). Det var ”säckväv” över hela väggarna vilket gav ett väldigt murrigt intryck, men nu är den ljus och fin. Vår gröna soffa passar perfekt ihop med vår nya industrilampa tycker jag. En härlig kontrast!DSCF0024Denna skolplansch fick jag av min svärmor för ganska länge sedan och äntligen har den fått en given plats. Bokskogar ger mig sådana fina känslor då jag är uppväxt med dem i södra Sverige men det finns inte här uppe i norr.DSCF0029På övervåningen har vi ett till vardagsrum med en öppen spis. Golvet är så vackert och knarrar så mysigt när man går på det. Taket och tapeten är jag också väldigt förälskad i!
DSCF0034Tapeten i Elles rum är så fin och välbevarad. I övrigt är det mycket jobb i detta rum innan vi känner att det är som vi vill ha det. Det är en brun heltäckningsmatta på golvet och furutak. I vår vill vi måla hela övervåningens tak och lister från furu till vitt. Jag vet att det är väldigt trendigt med furu just nu och vissa anser väl det är ett helgerån att måla över det, men vi trivs inte med det. Övervåningen kommer få ett helt annat ljus när det är klart.

Överlag kan ju allt låta lite pluttinuttigt när jag pratar om vårt hus. Det är inte för att jag tycker att det är perfekt för det är det inte. Jag har visat er de delar jag tycker om allra mest, men det finns delar av detta huset som är skrattretande  kaosartade i färger och mönster. Eller vad sägs som ett kök med grönt golv, grön/brun/vit-randiga tapeter, grönt kakel och furuluckor? Haha, färgkaos är vad det är men det är vårt kök och det är stort med massor av förvaringsutrymme och en underbar gammal vedspis. Det är ju lite det som är charmen tycker jag, att lyckas bevara själen i huset fast samtidigt få det att kännas nytt och fräscht.

Oavsett så är det vårt knasiga, färgsprakande, charmiga och vackra hus. Vi har aldrig trivts bättre!

4 kommentarer

 • Mary Sane

  11 september, 2014 kl. 16:11

  VIlken urgullig tapet i Elles rum! Kul att ni delar med er, jag är så avis och inspirerad. :) Skolplanschen är ju to die for.

  Funderar över industrilampan, är den från IKEA? Överväger att skaffa två av den mindre modellen som de har och ha som sänglampor (så slipper vi det här med att borra i betongväggar…). Är den ranglig som många golvlampor från IKEA har en tendens att vara eller är den av det stabilare slaget?

 • Magda

  11 september, 2014 kl. 18:28

  Men jag DÖÖÖÖÖÖR så gärna jag velat ha det där huset, läget, ja allt!!! Njut åt mig med när du tänder brasan ikväll <3

 • Lotta

  11 september, 2014 kl. 22:11

  Vad charmigt med alla färger och mönster! Brokigt var ordet! Väldigt söt tapet i Elles rum. Låter ju som ni stormtrivs :).

 • Hanna

  12 september, 2014 kl. 20:23

  Vad mysigt det ser ut!