/ 6 kommentarer

Vår midsommarafton (bildbomb)

5415D3EA-9888-4F1E-AD19-26E9C93D0F4EVilken midsommar vi hade igår. Jag och Emil har under några dagar röjt undan i vår gigantiska ladugård för att få en riktigt härlig festlokal. Det var vansinnigt mycket jobb och ett tag trodde vi inte att vi skulle hinna med allt vi ville. Men vi hann klart och det blev såå mysigt!
Jag höll dukningen enkel och pyntade hela ladugården med ängsblomster.
Jag ställde ut min samling av mässingstakar på bordet och hade fått låna en fin duk av Clara som passade vårt stora bord. Vi var ju trots allt 12 vuxna som skulle sitta runt det och äta.
Elle ansvarade för barnbordet och gjorde så fint med egenplockade buketter i gamla medicinflaskor.
Då ladugården är så otroligt stor gjorde vi som små rum här och var där våra gäster kunde sitta och hänga. Det blev verkligen mysigt!
Vi tog det vi hade och lyckades få till det riktigt bra. Alla små ”rum” kom till användning. Vi hade även en soffgrupp uppe på loftet vilket var perfekt att smyga upp till när man ville ha en paus från det sociala sorlet.
Vi hade pyntat hela ladugården med mängder av fiberdukar. De hängde i taket, vid entrén och längs en vägg för att täcka bös. Det fick det nästan att kännas som en bröllopslokal. Överallt stod buketter av hundkex, lupiner och midsommarblomster.5B0EF9B5-D904-4866-BE33-62ECF1B675DCAllt slit var värt det när våra gäster började trilla in vid 17 och var helt överväldigade över myset som vi fixat. Jag älskar sådant här!Då vi lade ner så mycket tid på allt piff och maten fanns inte så mycket tid till att fixa mig själv, men jag fick ändå till det bra på tjugo minuter med hjälp av Elles krans som jag virade håret kring.Sedan var vår gård fylld av barn i alla åldrar och våra fina vänner. Vi hade alla hjälpts åt med middagen och det serverades mängder med räkor, varmrökt lax, laxtårta, ostar, potatis, grönsallad, sill, ägghalvor och mycket mer. Otroligt gott!Midsommartjejer med blomkransar i håret. De sprang runt fria på gården hela kvällen och hade det så bra. Vi såg knappt till dem alls.Gulliga Jack ville också fota såklart!Min midsommardröm. Älskade, älskade unge.Sedan var det dags för jordgubbstårta, och det med råge! Tobias och Mirielle hade bakat två gigantiska marängtårtor med grädde, lemoncurd och mängder med jordgubbar. Otroligt god!Mirielle. En av mina närmsta <3Vi fick även sällskap av dessa nyförälskade turturduvor, Olivia och Sami, nyss hemkomna från ett bibelskoleår på Cypern.Emilia matar Kjerstin innan läggdags. Det är något rofyllt med mammor som ammar. Så vackert!Sedan började det skymma och vi satt runt tända ljus och skrattade och pratade tillsammans.Min Favorit. Ida <3Elle och faster Olivia. De större barnen fick vara vakna till tolvslaget. De var uppe och dansade, sprang runt och var så lyckliga. Elle tog tag i mina händer och skrek ”Det här är den bästa dagen i mitt liiiiv!!!”. Jag tror henne!
Det är så vackert på nätterna här uppe. Detta är utsikten från vår övervåning. Ljust som på dagen men alldeles stilla.98EA2DC3-EA21-437F-B50F-3E49B89BC1EAEndel var dock inte redo att gå och lägga sig riktigt än utan bestämde sig för att ta ett kvällsdopp. Eller ja, det blev fem kvällsdopp, på fem olika badställen. Knäppgökar, haha.

Lagom till halv fem kom de hem, lyckliga över att få sova. Alla tog en rejäl sovmorgon idag. Jag sov till elva! Trötta och nöjda konstaterade vi idag att detta var den bästa midsommaraftonen som vi haft. Det är inte ett dåligt betyg vill jag lova!

6 kommentarer

 • Lisa

  22 juni, 2019 kl. 13:11

  Wow, det ser heeeeelt magiskt ut!! ?

  • Stina Hägglund

   22 juni, 2019 kl. 23:35

   Så roligt att höra! Det var ett väldigt härligt ställe att fira midsommar på ♥️

 • Clara Lidström

  22 juni, 2019 kl. 19:51

  Så himla fina bilder och fint ordnat alltihop <3

  • Stina Hägglund

   22 juni, 2019 kl. 23:35

   Tack snälla Clara. Det värmer att höra från ett ärkeproffs som dig ♥️

 • fanny s

  22 juni, 2019 kl. 19:58

  Drömmigt! ❤ Vaaad man längtar ut från lägenhetslivet när man ser sådana här bilder ? Älskar tanken på att ha en festlada! :)

  • Stina Hägglund

   22 juni, 2019 kl. 23:37

   Ja alltså ladan är så himla mycket värd i sommartider. Ändå är det inte förens nu som vi nyttjar den ordentligt, men att rensa ut ena halvan för att styra upp festlokal har alltid varit tanken. Välkommen ut på landet så småningom då :)