/ 0 kommentarer

Utvärdering av Boa Vista, Kap Verde

Nu är det några dagar sedan vi kom hem från Boa Vista och jag märker att det är många av er som är nyfikna på Kap Verde och därför tänkte jag göra en utvärdering av vår resa. Jag tänker att det enklaste sättet att göra det på är genom en plus- och minuslista.

665A2118Plus:

+ Servicen. Jag har ALDRIG varit med om liknande service. När en druckit upp sitt vatten på middagen hann en inte ens reflektera över att det tog slut innan någon kom och fyllde på. De uppgraderade oss till ett bättre rum när vi kom och personalen var alltid oerhört trevliga!

+ Havet. Havet var så magiskt vackert och jag som alltid drömt om en exotisk strand med turkost vatten fick sannerligen min dröm uppfylld flera gånger om.

+ Hotellet. Hotellet var gigantiskt och väldigt vackert byggt. Det fanns otroligt fina miljöer att fota vid och det var väldigt rent och fräscht överallt. Sedan gillar jag att det inte fanns en endaste liten tillstymmelse av skandinavisk design. De hade dessutom engelska kanaler på rummet så jag och Ida kunde ligga och kolla på film på kvällarna. Mysigt!

+ Temperaturen var verkligen perfekt. Det var inte för varmt och inte kyligt. Det gick att ligga i solen hela dagen utan att förgås i svett, samtidigt som en aldrig frös heller.  23-25° C är verkligen en perfekt temperatur om du frågar mig.

+ Poolområdet. Det var oerhört stort och det fanns ingenting att sakna. Det fanns en svalare pool för de som ville svalka sig ordentligt eller kanske motionssimma. Det fanns en stor uppvärmd pool som dessutom ledde till en bar där en kunde beställa drinkar direkt från vattnet. Det fanns också bubbelpool, barnpool, mosaikbeklädda solstolar i vattnet och en hel massa mer. Något för alla helt enkelt!

665A1840-2Minus:

Maten. Detta var tyvärr ett väldigt stort minus då du äter så pass många mål om dagen. Till en början höll vi på att trilla av stolen då buffén varje dag var enorm och allt såg fräscht och gott ut. Det fanns dessutom många vegetariska alternativ vilket gjorde mig lättad. Dessvärre var maten ett försök från hotellet till att göra mat som de tror att skandinaver gillar. Det var olika pastarätter, pommes frites, pizza, ris och olika grytor m.m. All mat var dessutom importerad då det är för torrt för att odla på Boa Vista så frukten smakade som i Sverige och maten var typ som en vanlig vägkrog i Sverige. Kan hända att det fanns mer spännande saker att äta om en åt kött. Vi blev dessutom dåliga i magen av maten vilket gjorde att vi tappade aptiten totalt. Att äta blev ett nödvändigt ont. Vi kom dock på våra lösningar och åt nästan samma mat varje dag och tillslut blev våra magar normala igen.

– Blåsten. Detta är ett ganska litet minus då vi inte var så värst drabbade. Vi blev dock väldigt förkylda andra dagen vilket vi misstänker beror på blåsten och alla bakterier i luften som vi inte var vana vid. Det är ju en ö så starka vindar får en räkna med. Det var dock bara rejält blåsigt de första tre dagarna och sedan var det väldigt behagligt väder.

– Om du inte betalar extra för att åka ut på en tur får du ingen riktig upplevelse av landet. Hotellet är stort som en by och är som ett luftslott mitt i ingenstans vid havet. Vi åkte dock på en tur och fick se hur byarna ser ut och smaka en nationalrätt som stämde mer överrens med deras matkultur vilket vi är glada för!

Summa summarum då? Jag är supernöjd med vår resa! Kommer jag åka dit igen? Nej, det kommer jag troligtvis inte. Inte för att det inte var en bra resa, utan för att det känns som att vi har gjort Kap Verde nu på det sätt som finns tillgängligt för oss. Dessutom berättade dem för oss att Kap Verde håller på att bli nya Gran Canaria då det byggs hotell precis överallt. Jag är nog inte jättemycket för all inclusive heller. Det finns enorma praktiska fördelar med det såklart, men jag uppskattar mer att få åka till ett land och verkligen uppleva det. Välja lite olika restauranger, byta boende och se olika delar av landet, kanske hyra bil och åka runt och hitta på egenkomponerade aktiviteter som inte styrs av en guide eller av ett tidsschema. Jag är nog helt enkelt lite mer för äventyrligare resor trots allt. Däremot kan jag tänka mig att jag kommer åka på något Bamsehotell med familjen någon gång till typ Grekland eller Spanien för att det är en rolig upplevelse för barnen när de är små. Men min drömresa är att få åka till Thailand med Emil och Elle utan att boka boende i förväg utan bara se vart resan tar oss. Emil har ju dessutom bott där i ett halvår och har mycket att visa oss och vet hur det fungerar med det mesta.

Jag är dock väldigt tacksam för vår resa och alla fina och roliga minnen vi fått med oss. Det var också skönt att vi blev sjuka i början av resan istället för slutet för vi fick en fin eftersmak av resan med oss hem. De sista två dagarna var sannerligen magi och det är inte så ofta i livet som en får uppleva det.

0 kommentarer