/ 0 kommentarer

Stinas svamppasta

IMG_2903 kopiaDetta recept är verkligen en enkel rätt som på ett sätt är som en vegetarisk carbonara. Med andra ord inte nyttig men sjukt gräddig och god :) Denna svampstuvning funkar även riktigt bra att ha på varma mackor i ugn om du bara reder såsen med lite vetemjöl. Då detta är ett grundrecept går det att variera i all oändlighet. Tillsätt paprika, bönor, tomater eller vad helst du gillar!IMG_2904 kopia

Du behöver:

500g färska champinjoner
1 gul lök
5 dl matlagningsgrädde
2-3 msk soja
1 tsk sambal oelek
Spagetti
Parmesanost
Salt/peppar

1. Koka fyra portioner spagetti och under tiden gör du iordning svampsåsen.
2. Finhacka löken och bryn den mjuk i en klick smör.
3. Hacka champinjonerna i tunna skivor och stek dem tillsammans med den brynta löken. Här är det viktigt att låta svampen avge sig all överflödig vätska. Stek därför tills champinjonerna är bruna och mjuka.
4. Tillsätt matlagningsgrädde, soja och sambal oelek.
5. Koka upp och låt sedan sjuda på medelvärme för att tjockna något.
6. Smaka av med salt och peppar. Ta gärna i lite på saltfronten då mycket av sältan försvagas när det blandas ut med pastan.
7. Blanda ner pastan i svampsåsen och toppa med parmesanost och lite flingsalt på toppen.

Riktigt gott. Trust me :)

0 kommentarer