/ 2 kommentarer

Stina i NY; Coney Iland

Här står jag utanför vår lägenhet på Upper East Side som vi hyrde via Airbnb. Boende i NY är sjukt dyrt och nu bodde vi mitt i smeten för 800kr/natten vilket är rena rama rånet. Visst hade det varit gött med hotellstandard men vi var bara i lägenheten när vi sov och den låg dessutom mindre än en kilometer från Central Park.Min fina storasyster Johanna som följde med mig till NY. Det är sju år mellan oss men en skulle kunna tro att vi är tvillingar på många sätt. Vi har en till syster mellan oss, Elina, och vi har alla barn i liknande åldrar. Aldrig har tre personer varit så lika och olika på samma gång som vi tre är. Vi är soulmates! Tyvärr kunde inte Elina följa med oss denna gången, men någon gång ska vi göra en systerresa alla tre <3Vi började dagen med en rejäl frukost på ett frukostställe precis vid vår lägenhet. Sååå god frukost! Stället hette Midnight Express Diner och låg på 2nd avenue och här åt vi flera gånger. De hade dessutom öppet dygnet runt! Sedan tog vi tunnelbanan mot Brooklyn och Coney Iland. Jag hade aldrig trott att ett sådant ställe skulle finnas så centralt. Det kändes som att vi helt plötsligt befann oss i LA med sandstrand, tivoli och högsommarvärme.Coney’s Cones serverade fantastiskt god italiensk gelato. Jag tog smakerna hallon och Mango.Precis bredvid det stora tivolit låg New York Aquarium och en barndomsdröm behövde helt enkelt uppfyllas. Även om det var mäktigt att få se hajar på nära håll skar det dock i hjärtat av att se dessa mäktiga djur i fångenskap.Det var fullproppat med stora akvarium med vackra koraller och färgglada fiskar. Men precis som jag bestämde mig för några år sedan att aldrig mer besöka Djurparker och Zoo’n kommer jag inte heller att besöka Aquariums mer. Jag kan dock inte förneka att det var en häftig upplevelse.Johanna blev överlycklig när hon såg havet och jag förstår henne. Om vi hade anat vilket ställe vi skulle till och hade haft med oss badkläder skulle vi utan tvekan ha tagit ett dopp.

Summa sumarum kan jag säga att Coney Iland verkligen är värt ett besök! Längs med strandvägen var det musik, dans, försäljning och vacker utsikt. Så även om en inte åker karuseller är det en fin upplevelse! Barnen hade älskat att spendera en dag där om de hade följt med oss.

2 kommentarer

  • Mia

    4 oktober, 2018 kl. 22:53

    Vad roligt! Och stort tack för att du delar med dej av tips på intressanta saker man kan hitta på i new york. min kille har bjudit mig på en resa dit då jag fyller 30 år i november så det var roligt när jag läste att du också varit där när du fyllde 30 år :)

  • Joanna

    9 oktober, 2018 kl. 14:57

    Tack för härliga tips! Ska själv åka till NY i december, så guld värt! Vet du vars din systers klänning kommer ifrån? Tack!