/ 1 kommentar

Stina i NY: Broadway Bites och Jajaja Plantas Mexicana

I New York promeneras det en hel del och hungern kan därför slå till som en blixt från en klarblå himmel. Om en inte är planerad kan det därför sluta med att en tar första bästa resturang och så sitter du helt plötsligt på Mc Donalds trots att du befinner sig i en stad som kryllar av spännande mat. Nu ska jag tipsa dig om två ställen!Precis vid en korsning nära det berömda shoppingcentret Macy’s ligger Broadway Bites som är en otroligt mysig food court utomhus. Den sätts upp på våren och hösten och denna omgången är den kvar till 2a november.Det finns massor av stånd med mat från alla delar av världen och allt är extremt fräscht och vällagat. För att inte glömma vackert att titta på!Bland annat åt vi dessa veganska dumplings med mangosås som är det godaste jag ätit i dumplingsväg. Så krispiga och mangosåsen kompletterade smakerna perfekt!Sedan fick jag smaka en Churro för första gången och jag ÄLSKADE det. Det är ett spanskt bakverk som påminner lite om munkar fast en mer kompakt konsistens, och sedan fylld med nutella… galet god!Om du gillar mexikansk mat och dessutom är vegan har jag bästa tipset för dig. Nämligen den populära restaurangen Jajaja Plantas Mexicana på Lower East Side. Allt på menyn är veganskt och miljön är så mycket hipster som det bara kan bli!Johanna tog en quinoa- och bönburgare med lotuschips. Hur fin är den inte att bara titta på?Själv tog jag en Burrito fylld med blomkålsris, bönröra, guaccamole, salsa och vegansk creme fraiche. Jag rekommenderar restaurangen till de som inte är rädda för koriander och kryddig mat. Personalen vad oerhört fina och trevliga!

Detta var det sista inlägget om min NY-resa och jag förstår att det inte varit för alla. Men jag hoppas att ni som någon gång vill besöka New York kan hitta tips och idéer inför er resa! Jag ÄLSKADE staden och kommer definitivt att åka dit igen!

En kommentar

  • Vera

    12 oktober, 2018 kl. 19:10

    Så bra new york-guide! Tack för att du tagit dig tid och publicerat allt. Kommer absolut använda dina tips den dagen jag besöker stan!