/ 3 kommentarer

Spenat- och fetaostbiffar

Igår testade jag på ett recept från den här sidan. Det kryllar av spännande vegetariska recept där! Och detta var verkligen så gott!
bild-1_

Du behöver:

500g fryst spenat
1 pkt fetaost
2 dl ströbröd
3 ägg
1 dl mandlar
1/2 dl linfrön
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk basilika
1/2 tsk oregano

bild-9_31. Tina spenaten och krama ur den ordentligt. Lägg i en bunke.
2. Mixa mandlar och linfrön i en mixer eller matberedare.
3. 
Smula fetaosten, och blanda därefter alla ingredienser noggrant.
4.
Låt stå och svälla i ungefär 10 minuter.
5.
Forma till önskat antal biffar, cirka 12 stycken.
6.
Stek på medelhög värme tills de stelnat och fått fin stekyta.

bild-1_8

Voilá! Vi åt med matvete men till lunchlådorna tog vi tagliatelle och det blev klockrent. Pasta is the way to go med dessa biffar! Gröna ärtor blev ett bra sött komplement till biffarna som är salta och goda på grund av fetaosten. Till sås blandade jag lite pesto i crème fraîche och det funkade toppen! Något annat vi verkligen gillar med biffarna är att de är matiga och hade mycket konstisens vilket man lätt kan sakna med andra vegetariska biffar. Elle åt upp allt på sin tallrik vilket är ett mycket bra betyg från vår tvååring!

Hur som helst, testa testa testa! Det var supergott :)

3 kommentarer

  • Matilda

    10 maj, 2014 kl. 09:44

    Låter supermums, måste testas!

  • Om fetaost- och spenatbiffar | Emmas kök

    17 september, 2014 kl. 14:11

    […] underbara biffar! Har varit min favoriträtt sen jag hittade receptet hos StinasStil som hade hittat det hos Vegetarisk […]

  • Emma

    18 september, 2014 kl. 08:59

    Måste tacka för att du tipsade om det här receptet! Det är helt fantastiskt.