/ 9 kommentarer

Prokrastineringens mamma.

IMG_2998-2Idag har jag unnat mig själv en lång dusch och använt mig av massor av produkter såsom ansiktsmask, hårinpackning, silverschampo och de gamla vanliga. Efteråt tog jag mig tid att applicera hårolja, volymmosse, blåsa håret torrt och sedan sminka mig i lugn och ro.IMG_2985-2Varför denna lyx kanske du undrar? Jo, jag har tenta på fredag och jag är bäst i världen på att prokrastinera. Jag är prokrastineringens mamma. Jag hittar gärna ursäkter till att göra annat än det jag egentligen borde. Men skit i det, jag är sjukt ren i alla fall och nu ska jag åka till veckans danslektion med Elle. Efter det ska vi ta oss något att äta på stan innan det bär av hemåt igen och in i pluggdimman. Jag hoppas verkligen att jag kan behålla rätt fokus ikväll. Några tips?

9 kommentarer

 • Elina

  8 februari, 2017 kl. 15:10

  Lek!! Clara är expert på det där. Lek typ prydlig, noggrann kontorist, eller småstressad, överambitiös sekreterare. Klä/styla dig därefter förstås. Och så en massa små delmål/pauser. Puss!

  • Stina Hägglund

   8 februari, 2017 kl. 16:14

   Bra tips! Nu måste jag bara komma på vad jag ska leka ikväll…

 • Malinmittiprick

  8 februari, 2017 kl. 16:50

  Låter härligt! Mitt bästa för plugg är alltid att göra anteckningar med olika färger, pilar hit och dit och extrarutor. Det jag har skrivit/ritat/kluddat minns jag, det jag bara läst igenom faller ur minnet snabbare.

 • AnnaW

  8 februari, 2017 kl. 17:30

  För mig funkade det bäst att plugga på biblioteket eller på något café, hemma hittade jag alltid annat att göra och ursäkter?

 • Helen

  8 februari, 2017 kl. 17:31

  Stäng in dig! Skapa en avskild plats som bara är för plugg, fri från distraktioner. Då blir det som att gå till jobbet när du går till din pluggplats, och det innebär också att du tydligt lämnar pluggandet när du går därifrån. Lättare att vara ledig, och när ledigheten blir tydlig så är det lättare att faktiskt sätta sig och plugga. Så funkar jag i alla fall, som också är alldeles för bra på att prokrastinera plugget. Nu skriver jag uppsats och har gjort mig en vrå ute i vårt gästhus dit jag går för att plugga. Där finns bara böckerna och datorn, en vattenkokare och temugg. Funkar fint för mig. Även om jag fortfarande är expert på prokrastinering…

 • Sara L

  8 februari, 2017 kl. 20:29

  Bestäm en tid då du pluggar intensivt & koncentrerat. Lägg mobil eller annat som kan störa utom synhåll. Ca 25 min kan vara en lagom tid (ställ en klocka!). När tiden är ute tillåter du dig en paus (ca 5 min) då du kan kolla Instagram, gå på toa, ta ett glas vatten, pussa på Emil eller annat. Sen återgår du till ny en fokuserad 25-min period igen, osv.

 • fanny S

  9 februari, 2017 kl. 11:22

  Älskar att läsa om detta! Jag är exakt likadan, och har varit så sedan jag gick på mellanstadiet. Läste ett jättebra citat: ”Procastination taught me how to do 30 minutes of work in 8 hours and 8 hours of work in 30 minutes”. Beskriver mitt liv!!!

 • malin

  9 februari, 2017 kl. 11:45

  har tyvärr inga tips, är bäst på att göra precis som du, hitta på en miljon andra saker än det jag verkligen borde. men alltså du är ju så oförskämt vacker! snälla ge mig dina ögonbryn!! eller åtminstone säg vad pennan hette du använder? hann inte med på livechatten :-)

 • Ida

  9 februari, 2017 kl. 15:07

  Fina, färgglada färgpennor. Lägg undan mobilen (minst 10 meter ifrån på ljudlöst).
  Skriv en kort och simpel lista med vad du ska göra tex:
  -20 minuter läsa kapitel 2.
  -5 minuter paus -öppna ett fönster, gör en armhävning osv.
  -30 minuter läsa gamla anteckningar
  -2 min paus,
  -15 minuter summera…

  Poppa popcorn i kastrull och gör chokladmjölk, som du käkar/dricker medan du pluggar. Det är det bästa.
  Glöm inte att fira små framsteg och sätt upp överdrivet enkla mål som du kommer klara, tex läs s26 högt för dej själv med mörk röst och skriva 1 mening om vad du kommer ihåg av det du läste.