/ 10 kommentarer

Önskeinlägg: Min hårresa

I min årsresumé fick ni ta del av några hårfärger/frisyrer jag haft under 2017 och då var det några av er som önskade att jag skulle ha ett helt inlägg där jag visar er mina olika frisyrer under åren. Ni som följt mig länge vet ju att jag ÄLSKAR att experimentera med mitt hår och att jag har testat många olika färger och former.
104Jag är egentligen ljusblond i mig själv, men vi börjar ändå hårresan här, hösten 2012. Jag var nyopererad och hade långt blondt hår som blivit oerhört slitet av att alla nätter på sjukhus. Jag gick till frisören och sa som vanligt ”gör vad du vill” och hon klippte av det någon decimeter på längden och färgade mitt hår denna fina pippiröda färg som verkligen gynnade min bleka hy.Skärmavbild-2014-04-13-kl.-22.29.13Då både jag och Emil var studenter denna tiden i livet fanns det inte på kartan att gå regelbundet till frisören så jag färgade mitt hår hemma och nu blev det en mer eldigt röd nyans. Det var även här som jag började synas i media och därför minns många mig med mitt långa röda hår än idag.
lEfter nästan två år som readhead ledsnade jag och ville börja en resa mot min naturliga färg. Vägen dit blev jag denna fina kopparblonda nyans.220Mitt hår växer som ogräs och snart hade jag riktigt RIKTIGT långt rågblondt hår. Detta är min naturliga färg efter en solblekt sommar. Här fick jag alltid höra hur lik jag var Amanda Seyfried, och nu i efterhand är jag benägen att hålla med.152Men tillslut blev jag DÖLESS på att kamma och reda ut detta meterlånga hår och klippte äntligen av mig det till en lite mer kaxig page med lila/grå skiftningar. Jag stormtrivdes och har aldrig saknat mitt långa hår sedan dess.306Sedan lät jag bli att färga håret på ett helt år och lät silverschampot sitta i tio minuter varje gång jag duschade för att få till en kallare nyans av min egna hårfärg. Detta trivdes jag väldigt bra i och det kändes verkligen som ”jag”.161Sedan inledde jag ett samarbete med Attityd Exclusives här i Umeå och en riktigt rolig hårresa började för mig. Vi inledde den med denna FANTASTISKA pastellilla färg. Detta är nog än idag min absoluta favoritfärg och frisyr på mig som jag haft. Därför är jag så glad att vi återgått till lila nyanser på mig idag.172Sedan gick jag tillbaka till de röda tonerna och blev lite roséröd i håret. Otroligt häftig färg. Vi klippte även till det i en något kaxigare uppklippt frisyr.
179Den här färgen gillade jag verkligen! Den var så unik i sin periskoröda nyans. Den kändes också väldigt naturlig på mig även om detta inte är i närheten av min naturliga hårfärg.181Sedan gick vi tillbaka till lila igen, men denna gången med en mörkare botten och lite mer skiftningar, väldigt fint!340Efter det gick vi mot en ännu mörkare botten och lite mer blålila längder. Looken kändes lite mer 90tals-goth och jag trivdes superbra!186Den här färgen var sannerligen drömsk. Bubbelgumsrosa. Så himla fint! Det enda med denna färgen var att jag inte kände mig särskilt fin osminkad då den tog upp allt rosa i min hy. Men när jag var sminkad och hade jämnat till hyn kände jag mig smashing.192Sedan övergick vi till en kopprig botten och lite mörkare rosa längder. Det var samma sak här, när jag var fixad kände jag mig alltid så fin, men jag är fixad majoriteten av mitt liv och kände därför för en riktig förändring.200Och förändring blev det sannerligen! Jag ville bli av med min uppklippta frisyr och få en hellång page igen. Vi färgade håret brunt och jag klippte lugg för första gången. Otroligt kul att ha testat på. Lugg kommer jag säkert klippa igen framöver, men brunt kommer jag nog inte gå tillbaka till. Det var kul att ha det för en stund, men jag trivs mer i ljusa färger.201Därför blev jag så glad när Elin trollade och fick fram denna lila nyans på mig sist jag var där. Det är ju även något speciellt med att gå mot ljusare i takt att våren närmar sig.665A1713-2 kopiaNu ser mitt hår ungefär ut så här. Det lila rinner ju av ganska mycket vid duschning men jag tycker även att processen när färgen förändras också är fin. Det går liksom hela tiden mot en kallare blond nyans.

Ska bli roligt att se var vi hittar på nästa gång. Jag tror att vi går mot snäppet ljusare, men vi får se vad vi får till. Har ni någon favorit av alla dessa frisyrer och färger? Skulle vara roligt att höra!

KRAM till er alla :)

10 kommentarer

Kommentera

 • Paulina

  28 januari, 2018 kl. 17:21

  Jag tycker också om att ändra frisyrer men för min del blir de oftare olika frisyrer och inte lika mycket färg :). Jag tycker du är snygg i alla färger men är beredd att hålla med om att de lila klär dig :). Sen älskar jag den persikoröda färgen. Ska bli spännande att se vad som kommer nästa gång. Själv önskar jag de var billigare att färga håret hos frisören, att färga själv blir inte riktigt samma sak. Du inspirerar! Kram ❤

 • Matilda

  28 januari, 2018 kl. 18:29

  Alla färger är såå snygga! Roligt med förändringarna men jag måste säga att den persikoröda och det ljuslila faller mig extra i smaken! Insåg nu att du även är lik Kate Winslet, speciellt i det persikoröda😍
  Du är inspirerande Stina, på så många sätt! Kram

 • Marie

  28 januari, 2018 kl. 20:49

  Du är jättefin i alla färger men tycker du passar allra bäst i mörkt faktiskt 😊 Det bruna och det mörka lila (90’s goth).

 • Johanna

  28 januari, 2018 kl. 21:57

  Jaa eller hur Matilda, så vansinnigt likt Kate Winslet! Älskar den persikoröda hårfärgen!

 • Johanna Tegnér

  28 januari, 2018 kl. 22:20

  Åh, alla färger var ju fina! Jag har en förkärlek för rött hår (försöker själv ha rött nu ett tag) så jag älskar den jätteröda färgen! Och den koppar/rosa färgen (när du har randig tischa) är också en favorit. Kul med så mycket förändring!

 • Ellen Lindberg

  28 januari, 2018 kl. 22:26

  du har verkligen gjort så himla mycket fint med ditt hår alltså, åh!

 • Elin

  31 januari, 2018 kl. 21:32

  Himla kul att se alla olika färger så här, du är ju snygg i allt ! Min favorit är ändå din kalla ljusblonda page 👌 fast det kanske är för att jag är sugen på den frisyren 😂

 • Li

  1 februari, 2018 kl. 00:35

  Gillar den lila grå pagen, ditt naturliga med silverschampo och det pastellrosa! Men du är så himla fin i allt ❤️