/ 6 kommentarer

Onsdagstankar

Puh! Det är nästan så att jag inte trodde att denna dagen skulle komma. På grund av omständigheter under våren har jag hamnat efter i skolan och det har hängt över mig tills nu. Jag har gjort tre stora prov på två dagar och nu är jag äntligen ikapp. Visserligen är det fler prov kvar för mig att göra innan dessa kurser är slut, men nu är jag i fas med mina klasskompisar.

Förra terminen läste jag bara ämnen jag hade lätt för. Dvs språk, psykologi, religion osv. Jag fick väldigt bra betyg på allt och behövde inte kämpa mycket för att få dem. Denna terminen har jag inte ens hälften så bra betyg och jag har kämpat dubbelt så mycket. Jag har läst matte, naturkunskap och biologi. Det har varit en sådan prövning speciellt med allt runt omkring. När det handlar om kroppen och miljön på naturkunskapen och biologin är det hur intressant som helst, men när det börjar handla om urdjur, växter, fågelläten m.m. har jag verkligen fått kämpa för att hänga med. Mitt intresse är inte lika stort där helt enkelt. Men även om mina betyg är lägre än vad jag är van vid är jag ändå förundrad över att jag verkar ro denna terminen i hamn. Ni har ju märkt här på bloggen hur skoltrött jag varit. Vissa dagar har jag bara velat skita i allting.

Snart är denna terminen över, jag ska plugga två kurser i sommar och sedan har jag bara EN TERMIN KVAR… det är helt sinnessjukt. Efter jul är jag redo att söka in på sjuksköterskeprogrammet för att sedan vidareutbilda mig till stomisköterska. Om jag kommer in direkt betyder det att jag om ett år är färdig med min första termin, mindblowing för mig!

Nu ska jag gosa lite med hunden Wilda som är här på besök innan jag somnar. Vi ska ta hand om henne några veckor i sommar så hon är här på prov och det kunde inte gå bättre. Jag älskar hundar och har haft en själv, men mer om det på bloggen imorgon.

Godnatt på er fina läsare <3

6 kommentarer

 • micaela

  15 maj, 2014 kl. 07:38

  Du är en riktig kämpe Stina! Tänk vad långt du kommit och vilken resa du har gjort. Det är fantastiskt. Fortsätt vara den härliga människan du är och du kommer nå långt. Jag hejar på dig!! Kram

  • Stina Hägglund

   15 maj, 2014 kl. 19:13

   Tack fina Micaela! Du vet att desamma går rakt tillbaka på dig. Vilka kämpar vi är! Ser fram emot tisdag då vi ses igen. KRAAAM

 • Ylva

  15 maj, 2014 kl. 08:53

  Jag vill bara säga att jag tycker att du är superduktig. Du ska verkligen vara stolt över dig själv, det du har gjort är en riktig bedrift! Jag hoppas att du ser till att få lite ledigt i sommar, åker till stugan, cyklar och badar, för det är du värd!

  • Stina Hägglund

   15 maj, 2014 kl. 19:14

   Men tack snälla Ylva, din kommentar värmde verkligen mitt hjärta! Tack för att du är här och läser, peppar och uppmuntrar! KRAM

 • Linn

  19 juni, 2014 kl. 18:33

  Hejsan Stina
  Kom in på din blogg i dag via underbara Clara och måste säga att jag blir väldigt glad att du ser din stomi som något positivt och att du dessutom vill bli stomi ssk gör mig ännu gladare. Jobbar själv på NUS och vet att vi behöver fler stomi ssk då det bara finns EN på hela sjukhuset !! Ser framemot att se någon ung tjej ta över/dela karins viktiga roll !

  • Stina Hägglund

   20 juni, 2014 kl. 10:56

   Men vad roligt! Ja drömmen vore att få ta över hennes jobb när hon går i pension! Chansen är rätt liten men man kan ju alltid drömma :) Då blir ju vi kollegor fram över Linn, vi ses på NUS ;)