/ 13 kommentarer

Nästa stora nyhet!

16244682_1096705643808550_1129098587_oDet är mycket som händer nu i det Hägglundska livet, men det största är nog att vi ska bli husägare!! Detta gulliga trettiotalshus som ni ser på bilden ovan ska bli vårt. Vi har hyrt vår västerbottensgård i snart tre år och vi har trivts ofantligt bra, men vi kände att det var dags att köpa vårt eget och kunna slå ner pålarna ordentligt. Huset ligger i en jättefin by några mil utanför Umeå och vi har faktiskt ganska många vänner där, både i själva byn och runt omkring. Min bror med familj bor till och med på samma gata och hur lyxigt är inte det?

Det är sannerligen ett renoveringsobjekt som heter duga, fast ändå inte. Allt fungerar och är i fint skick, bara det att det är fult. Om en inte gillar 70-talsrenovering all the way, men det är inte vår stil. Det bästa med att äga ett hus istället för att hyra är ju att vi har helt fria händer att göra precis vad vi vill. SÅ LYXIGT! Jag har verkligen längtat efter det. Under alla dessa plastmattor ligger det trägolv som förhoppningsvis är i tillräckligt fint skick för att slipa upp, och överlag är det mycket charm bevarat under all 70-talsrenovering och därför går det verkligen att få sååå fint!

Vi har tillång till huset redan nu men själva inflyttningen sker inte förens i juni. Det innebär att vi har möjlighet att börja riva i lite plastmattor och tapeter under våren. Drömmen hade varit om vi hann få iordning golven innan inflyttning då det inte är så roligt att slipa golv under tiden en bor där med tanke på allt damm som hamnade överallt. Vi får dock se hur mycket kraft och energi som finns till det. Det är ingen brådska med någonting egentligen vilket jag tycker är väldigt skönt då huset är helt beboeligt. Vi får fixa och dona där pö om pö och jag är så peppad!

Det är nästan som att vi köpt en liten gård då det står en GIGANTISK lada på gården. I framtiden tänker vi bygga gäststuga av en del och vi ska även förvara husvagnen där inne samt att jag har en dröm om att få köpa fler djur. Min högsta dröm är att få ha grisar. Då menar jag inte som i slaktgrisar utan helt enkelt som sällskapsdjur, typ minigrisar. Det kanske får bli när jag pluggat färdigt. De som känner mig vet att det är en dröm jag haft sedan jag var liten.

Det bästa med detta huset och tomten är att det går att drömma i princip hur som helst. Läget i byn är fantastiskt för oss, åtskilt men ändå nära vänner och familj. Vi har en tomt på 5000 kvm som är som ett blankt blad, och så denna fantastiska lada.

Drömmarna är många och ni ska få följa med på precis allihop. Roligt va?!

13 kommentarer

 • Sandra

  2 februari, 2017 kl. 16:48

  Åh, vi letar själv hus, så det här blir riktigt kul att följa! Lycka till :)

 • Alicen

  2 februari, 2017 kl. 16:52

  Men så skoj!! Grattsi???

 • Malinmittiprick

  2 februari, 2017 kl. 17:07

  Wow, så himla roligt! ?

 • Ida

  2 februari, 2017 kl. 17:19

  Wooow!! Vad roligt!! :D

 • Lisa

  2 februari, 2017 kl. 19:00

  Så fiiiint!! Vad kul det ska bli att följa!

 • fanny S

  2 februari, 2017 kl. 19:03

  Vad roligt att kika in här och läsa om så mycket roligt och inspirerande! Har redan grattat till både tentan och huset på instagram, men GRATTIS igen!!! Blir så glad för din skull, ibland behöver man verkligen lite medvind och glädjepirr i livet! Kram!

 • Jenny Krusbär

  2 februari, 2017 kl. 19:19

  Här är en bloggläsare som knappt kan bärga sig – jag är så nyfiken på hur det kommer att bli. Där jag kommer ifrån från början (södra Skåne) kan en bara drömma om sådana hus och trädgårdar. Tack för att vi får följa med på vägen.

 • Maria

  2 februari, 2017 kl. 20:33

  Heja Stina och Stinas familj! Du är en sann inspiration och glädjekälla! Fantastiskt roligt med hus och grattis till den klarade tentan! Du är SuperStina! Tack att du sprider glädje i den gråa vardagen som ibland blir lite väl påtaglig och sprider deppighet, tack att du är ett ljus i mörkret, som Jesus! Kram från en främling men trogen följare på IG :)

 • Johanna

  2 februari, 2017 kl. 20:36

  Vad kul! Huset ser supermysigt ut!

 • Matilda

  2 februari, 2017 kl. 22:00

  Stort grattis till er! Så roligt, ska bli fantastiskt att få följa:)

 • Caroline

  3 februari, 2017 kl. 07:44

  Åh vad roligt!! Både med huset och tentan!! Så glad när jag blev när jag läste det! Du är en stor inspiration för många som kämpar med olika saker, både hur du tacklar det och hur du ändå låter glädjen få ta plats i livet<3
  /En trogen följare här på bloggen

 • Malin

  3 februari, 2017 kl. 21:29

  Så himla himla roligt! Välkommen in i husägandet! Ser fram emot bilder på hur fint ni gör det =)

 • Charlotte

  4 februari, 2017 kl. 16:56

  Ni är såååå välkomna och efterlängtade!!! <3 <3 <3 Ni är så värde det här fina huset och ni kommer förvalta det väl! (Och vilket otroligt vackert hår du fått!)