/ 0 kommentarer

Microblading/kosmetisk pigmentering

Jag har länge velat testa microblading för mina ögonbryn. Eller kosmetisk pigmentering som det även kallas. Det innehär helt enkelt att en tillsätter pigment i det yttre hudlagret genom ett specialverktyg som skär små tunna streck där ögonbrynet ska förstärkas. Det ser ut som riktiga hårstrån och ger därför ett väldigt naturligt resultat. Jag har dock varit för nervös för att genomföra det då jag är väldigt petig med mina ögonbryn. Visserligen håller en kosmetisk pigmentering inte mer än ett år, men det är mycket pengar (3500kr) och jag vill att det ska bli bra. Jag blev därför väldigt glad när jag hittade Amanda här i Umeå efter månader av research. Detta är INTE ett sponsrat inlägg, jag är bara otroligt nöjd med slutresultatet och vill att fler ska hitta hit som är intresserade av att testa. Amanda har fingertoppskänsla och är extremt noggrann och därför kan jag verkligen rekommendera henne!IMG_7168 2Så här blev resultatet direkt efter första besöket. Vilken skillnad! Amanda tog en hel timme på sig att mäta ut formen på mina bryn och använde sig av en app så att det blev symmetriskt. Innan hon påbörjade själva behandlingen fick jag själv kolla i spegeln för att se om jag var nöjd med det hon mätt ut vilket också kändes väldigt tryggt.

Direkt efter är brynen något mörka och snitten lite väl skarpa men efter 7-10 dagar börjar skorporna lossna och slutresultatet kommer fram som är några nyanser ljusare. Sedan ingår ett återbesök efter en månad för att komplettera första besöket.

Jag ska visa er i veckan hur mina bryn ser ut idag när de är helt läkta men så länge kan jag säga så här: jag är så HIMLA nöjd! Det är vansinnigt skönt att bara vakna och se fräsch ut direkt. Jag hade fina ögonbryn innan men de var så pass ljusa att jag såg sjuk ut om jag inte fyllde i dem. Speciellt eftersom att jag har så pass blek hy. Nu är mitt ansikte inramat dygnet runt och för mig var det värt varenda krona! Jag sminkar fortfarande mina ögonbryn ibland om jag vill ha ett mer heltäckande resultat men för det mesta låte jag dem vara nu.

Och gjorde det ont? Nja, jag hade nog förväntat mig värre faktiskt. Det är ju inte skönt direkt men det var verkligen uthärdligt och jag kommer definitivt fortsätta göra det i framtiden.

0 kommentarer