/ 9 kommentarer

Magont på en tisdag

Alltså vilket väääääder vi har här idag. Regnet verkligen piskar en i ansiktet och snön är ett minne blott. Men vet ni, jag tänker ändå inte klaga för november har hittills verkligen varit ovanligt fint! Och vem vet, kanske vänder det igen snart?img_9658-2Idag hade jag egentligen två föreläsningar men jag har haft alldeles för ont i magen idag för att kunna ta mig dit. Jag vet inte exakt vad magvärken beror på då den har kommit och gått sedan i somras… Jag har ju Crohns sjukdom och magvärken är egentligen inte ett dugg konstig, men sedan jag opererades för fyra år sedan har jag varit ganska förskonad från den. Det brukar dock gå över efter ett par dagar och sedan är jag på banan igen. Tills dess får jag ta det lugnt helt enkelt. Det är inte jättesvårt att vara hemma när en har två gosiga kaninungar som håller en sällskap… <3
img_9645Annars händer det inte så mycket idag. Som tur är har vi några matlådor i frysen som får agera dagens middag då vi annars hade behövt åka och handla. Det finns bara en sak som är värre än att trött åka och handla på eftermiddagen innan middagen, och det är att göra det samtidigt som en har ont i magen.

Jag skulle verkligen behöva en sådan där värmekudde… fy vale vad skönt det hade varit. Varför äger jag inte en sådan? Får införskaffa mig det i veckan. Har ni några bra knep som funkar vid magont för er?

9 kommentarer

 • Ellen

  15 november, 2016 kl. 16:09

  Jag använde värmekudde mycket i gymnasiet, då min IBS började krångla ordentligt för mig. Jag skulle behöva en jag med, men kan inte tänka mig någon butik här i närheten som kan ha dem, så jag tänkte faktiskt ge mig på att sy ihop en egen. Tänker mig att det bör vara rätt lätt :)

 • Elina

  15 november, 2016 kl. 17:26

  DU FÅR EN AV MIG!! Jag har två. Eller tre. Sydde till Millys förlossning, hahaha, överambitiös… (användes typ 0)

 • Anna

  15 november, 2016 kl. 17:39

  Jag använder min värmekudde när jag har ont i magen. Jag har använt den nästan dagligen sedan jag fick den av en kompis för åtta år sen. Nu har tyget blivit så tunnslitet att den läcker vetekorn överallt, men jag har försökt tejpa ihop den så gott jag kan. Dags att investera i en ny kanske… Annars fungerar det ofta bra att ligga på vänster sida för att eventuella gaser ska komma ut lättare. Men det hjälper kanske inte dig som har stomi… Men som sagt, skaffa vetesäck! Och be om en fotmassage! Det är bästa smärtlindringen. ;)

 • Emma

  15 november, 2016 kl. 18:10

  Fyll en gammstrumpa med ris!! Har jag gjort med en stödstrumpa från graviditeten ^^ Glöm inte å ha en liten skål med vatten i micron samtidigt så inte riset bränns. Works like a charm, 3 minuter ?

 • Karro

  15 november, 2016 kl. 18:25

  Men kära värld hur överlever du utan värmekudde??! Jag använder min på magen varje dag särskilt till natten eftersom det är få dagar jag är helt smärtfri, och kan nu inte sova utan kudden på magen (ett tag hade jag till och med värmeutslag på magen för att jag använde den för mycket….) Att bada badkar är också bra, eller duscha varmt om du inte har badkar. Dricka varmt, pepparmint eller kamomill tex. Och fokusera på något annat, typ kolla på netflix :P Och djupandas och avslappningsövningar…

 • Erica

  15 november, 2016 kl. 19:31

  Kan tipsa om att Clas ohlson hårt har en elektrisk värmedyna som är super! Så slipper man springa o värma hela tiden också ?

 • Fanny S

  15 november, 2016 kl. 20:16

  Krya på dig med magontet <3 Du får lägga en liten varm kanin på magen tills värmekudde är införskaffad! :)

 • Malin

  15 november, 2016 kl. 20:54

  Jag brukar ligga ner på vänster sida med benen upp mot magen när jag har ont, ihopkurad liksom. Försöker även att slappna av även om det är lätt att spänna sig när en har ont. Har aldrig testat vetekudde faktiskt, kanske borde köpa en sådan. Det är skönt att sitta i duschen också i fosterställning och bara låta varmt vatten rinna över en (sorry miljön), eller badkar är ju bättre egentligen men det har jag inte. Det är sjukt hur en vänjer sig vid att ha ont alltså.

 • Alicen

  16 november, 2016 kl. 22:33

  Ursäkta ytlig fråga, men SVINSNYGGT LÄPPSTIFT! Vilket läppstift och varifrån kommer det? ?