/ 1 kommentar

Lussebullar på G

DSCF3496Idag bakar jag lussebullar i mängder. Min mamma gör de godaste bullarna i hela världen och hon sparar då aldrig på krutet, varesig det gäller kvantitet, kvalité eller smör. När jag ska äta bullar vill jag att det ska vara mycket kletig fyllning och fluffiga bullar. Jag gillar INTE stabbiga och torra bullar. Min mamma brukar grädda dem på högre värme och under kortare tid för att få dem riktigt porösa och goda.

Idag testar jag ett recept med kvarg som tydligen ska göra bullarna extra saftiga. Sedan kommer jag rulla de flesta till vanliga bullar med smör, kardemumma och socker som fyllning och sedan hackade mandlar och pärlsocker på toppen. Elle ska nog få snurra några egna lussekatter också för stämningens skull. Hur gillar ni era lussebullar?

Håll tummarna nu för mig att jag lyckas lika bra som mamma. Jag återkommer med resultatet :)

En kommentar

  • Helen

    3 december, 2015 kl. 21:34

    Jag gillar också kletig fyllning. Jag gör saffranssnäckor med apelsin och mandelmassa i, jättegoda smaker ihop med saffran! Jag river skalet av en apelsin och blandar med lagom mycket smör (dvs betydligt mer än recepten brukar säga!) som jag brer på den utkavlade degen. Sen river jag mandelmassa över (med grova sidan på rivjärnet). Sen rullar jag ihop och skär bullar och har flagad mandel på toppen. Supergott!