/ 0 kommentarer

Laxtårtan

Jag fick några önskemål om recept på laxtårtan som min svärmor introducerade för mig och som jag gjorde till midsommarbuffén. Så här kommer det!

DSCF8698Botten:

200 g kavring (mörkt bröd)
100 g smält smör

Riv eller mixa brödet till små smulor, blanda med det smälta smöret och tryck ut i en botten på en 24 centimeters form. Ställ i kylen för att svalna medans du gör fyllningen.

Fyllningen:

2 dl creme fraiche
1 1/2 dl majonäs
100 g finhackad kallrökt lax
100 g finhackade crabsticks
1/2 finhackad rödlök
1 msk klippt dill
1/2 krm citronpeppar

Blanda till en jämt smet

2 dl matlagningsgrädde
1 msk gelatinpulver

Lös upp gelatinpulvret i grädden som värms försiktigt på spisen. Blanda sedan ordentligt in i smeten. Häll över botten och ställ i kylen i ett par timmar. Garnera gärna med citron och rom och lite dill. Enjoy!

0 kommentarer