/ 0 kommentarer

Lax med nöttäcke

IMG_2897 kopia
Detta var vår middag idag. Lax med ett nöttäcke som smakar friskt av lime och sweat chili. Det här receptet är ett väldigt enkelt sätt att få vardagsmaten att kännas lite extra lyxig utan att behöva anstränga sig så värst mycket. Och här kommer det:

Lax med nöttäcke och rotsaker i ugn

Valfria rotsaker (jag tog potatis och morötter)
4 st laxfiléer.
Olja
Salt/peppar

Till nöttäcket:

50 g cashewnötter
1-2 vitlöksklyftor
2 msk rumstempererat smör
2 msk sweet chili sås
1 tsk rivet limeskal

1. Sätt ugnen på 250 °C.
2. Hacka upp rotsakerna och lägg på plåt. Ringla över lite olja samt salt och peppar.
3. Skjuts in i mitten av ugnen medans du börjar med laxen.
4. Salta och peppra fyra laxfiléer. Stek i smör på medelhög värme i 2-3 minuter på varje sida och lägg sedan de stekta filerna i ugnssäker form.
5. Hacka cashewnötterna grovt och finhacka vitköken.
6. Blanda med smöret, sweet chilisåsen och limeskalet till en röra.
7. Portionera ut nöttäcket på laxfiléerna och när rotsakerna börjar bli färdiga sätter du in i laxen i ugnen över rotsakerna, med andra ord högt upp i ugnen. Låt laxfiléerna stekas i ugnen i endast 1-2 minuter för att de ska få lite färg.

KLART! Vissa familjer blir mätt på en laxfilé per person, och då räcker detta recept till fyra personer. I vår familj räcker detta recept endast till tre… vi gillar lax :)

0 kommentarer