/ 2 kommentarer

Jul-listan

Jag älskar listor i alla olika former och jag älskar julen. Jag kom därför på en egen jul-lista som jag tänkte dela med mig av :)

Första julminnet – Det är kristallklart. Jag var tre år, bodde i Luleå och tittade på min fina morfar som var utklädd till tomte och frågade min storebror Josef om det var den riktiga tomten, varpå Josef svarade att det var det. Jag minns det så väl för jag fick liksom inte ihop det. Det var ju morfar, men ändå riktiga tomten… klurigt det där ;)

En annorlunda jul – När jag var 17 år och sondmatades. Jag fick inte äta vanlig mat och trots att aptiten var låg eftersom att jag var så pass sjuk var det väldigt jobbigt att inte ens få ta ett glas julmust på julafton…Sondmatning julen -05Det bästa med julen – Att få äta gott med de jag älskar mest och tillsammans få fira att Jesus föddes. Jesus vet ni, han är min hjälte och min största förebild i livet. Ingen Jesus – ingen Stina. Jag älskar också att ge och få presenter. Det är himla festligt och pirrigt fortfarande fast jag är 27 år.koVad önskar du dig i julklapp? – Jag har ett sådant tråkigt svar på den frågan. Jag önskar mig ingenting speciellt. Vi köper inte så många presenter bland oss vuxna utan fokuserar mer på barnen. Jag och Emil brukar dock köpa åt varandra men vi brukar överraska varandra. Det blir spännande att se vad det blir :)Julafton i Tvärålund 2012Bästa julminnet – Första julen med Emil, helt klart. Vi hade bara varit tillsammans i en månad och firat jul på varsitt håll, men sent på julaftonskvällen körde han 8 mil tur och retur från sina föräldrar för att hämta mig. När jag satte mig i bilen spelade han upp gammeldags romantisk julmusik, la en filt över mina ben och körde oss till en P-ficka där han dukade upp julfika i bilen. Det är och förblir det mest romantiska jag varit med om!jpVärsta julminnet – Det var nog tyvärr julen för två år sedan då jag var magsjuk… Det var INTE kul. Jag piggnade dock till lite framåt kvällen och kunde vara med på avstånd från soffan.DSCF8130En present du blev extra glad för – I min familj gör de vuxna presenter till varandra. Julen 2012 var bara några månader efter min livsavgörande stomioperation och min fina svägerska Charlotte skrev ut texten från låten ”St: Patricks bön – Erik Tilling” och gjorde en tavla av den. Den låten är oerhört viktig för mig då den bar mig hela min operationstid och jag började storgråta när jag fick den tavlan. En sådan omtänksam och kärleksfull present <3Julafton i Tvärålund 2012Dina favoriter på julbordet – Jag älskar mat men är förvånansvärt basic på julafton. Jag älskar prinskorven tillsammans med potatis och rödbetssallad. Jag gillar också ägghalvorna med god majonästopping och mjukkakorna (mjukt tunnbröd) med smör och ost. Min svärmor brukar även ha med laxtårtan som jag ÄLSKAR på julbordetDSCF8082Kollar du på Kalle Anka? – Nej inte längre. Jag tror att jag var 15 år när jag somnade första gången när jag tittade på det och sedan dess har det blivit lite sisådär på den fronten… Jag vill dock gärna se ”I jultomtens verkstad”, det är ändå stämning!

En viktig jultradition – Varje julaftonsmorgon under min uppväxt har min mamma och pappa kommit in med en bricka med frukost, ett tänt ljus och en liten present samtidigt som de sjungit ”nu tändas tusen juleljus”. Det var så mysigt och gjorde att starten på julafton blev pirrig och mysig. Detta har vi fört vidare hem till oss och Elles julaftonsmornar.DSCF0246

Det var min Jul-lista. Jag utmanar Ida och Clara att svara på samma frågor  :)

 

 

2 kommentarer

  • Charlotte

    2 december, 2015 kl. 12:45

    Åh, love you!!! Ynnest att få dela jularna med dig <3

  • Ida

    2 december, 2015 kl. 15:34

    Åh vad kul, jag älskar ju också listor!!! :D:D:D