/ 2 kommentarer

Intim klädsel som stomiopererad


Inlägget är i samarbete med Coloplast

Denna veckas intima inlägg handlar om klädsel. Jag får ofta frågan om hur ni ska bli mer självsäkra i ert samliv efter en stomioperation.

För min del handlar det mycket om att min trygghet kommer inifrån och att jag lever ihop med en partner som inte bryr sig om varesig extrakilon, celluliter eller en påse på magen. När han ser på mig så VET jag att han älskar allt han ser. Ett exempel på detta är när jag ett år efter min operation gick ut ur duschen samtidigt som Emil stod och rakade sig. Han tittade på mig och sa:

-Det är så märkligt, för jag ser verkligen inte påsen. Den är en del av dig och jag reflekterar aldrig över att den sitter där.

Precis så upplever jag det med, därför är jag hundra procent bekväm med att vara helt avklädd vid intima sammanhang och försöker inte dölja min stomipåse.2A9CD0A6-21B4-4ED8-B8CF-D48AAA3C5E06Däremot kan det vara roligt att ibland klä sig lite extra fin och för en del av er är det viktigt att slippa tänka på påsen och då kan det vara skönt att få den ur vägen i en body, gördel eller en korsett. Här är några varianter som jag tycker är fina!1171E293-4D28-4D0A-9A46-7ABE683C21D3Det finns gott om fina underkläder på marknaden som både är sexiga och smakfulla. Något som är värt att tänka på är att det ska finnas knäppning i grenen av uppenbara skäl om du vill att det ska fungera täckande under själva akten. Jag tycker också att det är fint att svepa en avklädd och kort kimono över sig. Om du inte gillar spets och utsmyckande krusiduller finns det enkla gördlar att få på recept. Prata med din stomisköterska!

Vissa med tjocktarmsstomi kan vid intima stunder även byta till en consealpropp som stannar av avföringen tillfälligt och lämnar ett platt plåster över stomin. Vi som har tunntarmsstomier kan inte använda en propp på samma sätt men det går ju att byta till en mindre och mer behändig påse. Jag föredrar den här i storlek mini vid dessa tillfällen. Det går att väldigt enkelt beställa hem gratis prover från Coloplasts hemsida och testa sig fram.

Det är så viktigt att våga prata om sådant här. Glöm inte att konstnadsfritt beställa hem Lilla Boken Om Intimitet som jag tipsade om förra gången om du har mer funderingar <3

Inlägget är i samarbete med Coloplast

2 kommentarer

 • Malin

  18 juli, 2019 kl. 19:45

  Modig du är som vågar skriva dessa inlägg! Å nog så viktiga! ⭐️

  • Stina Hägglund

   19 juli, 2019 kl. 16:22

   Tack Malin! Det är så viktigt att våga prata om saker som känns svåra ♥️