/ 7 kommentarer

Helgens festligheter

Äntligen är bloggen igång igen. Som många av er säkert märkt har den legat nere några dagar då jag haft problem med domännamnet, men nu är det löst och allt är som vanligt igen och jag tänkte kicka igång det genom att dela med mig av helgens festligheter :)665A9086-2Fira den som firas bör! I helgen firade vi Emils lillasyster Olivia som fyllde 20 år. Vi hade en överraskningsfest för henne med familjen som bestod av god mat, fika, gemenskap och lekar. Olivia har ett sådant rent hjärta och under året hon bodde hos oss kom vi varandra så nära, så nära. Hon är också familjens ögonsten då hon kom som en liten glad överraskning nästan tio år efter det då yngsta barnet, Maria.665A9065-2Vi hjälptes åt med en plockbuffé och mitt bidrag var egengjord sushi. Det fanns även vegetariska vårrullar, lyxiga minipizzor, räksoppa, två sorters hembakt bröd, olika goda ostar med fikonmarmelad och sist men inte minst pizzabullar som var högst uppskattat av barnen.
665A9192-3Storasyster Elin bakade en fantastiskt god och vacker gräddtårta till fikat. Efter festligheterna begav vi oss hem till Emils föräldrar och kollade på melodifestivalen tillsammans. Både Olivias pojkvän Jamie och en till pojke som bor hos Elin, kom ganska nyligen hit från Afghanistan.Det är minst sagt intressant att se på en sådan tillställning med nya ögon bredvid sig. En förstår hur knäppa vi är här i Sverige och hur roligt ett sådant spektalek ser ut från en ny betraktares ögon!

Idag har jag första dagen på min nya praktikplats. Det känns nästan som att jag nyss avslutade min förra praktik, men nu är det dags igen och jag klagar inte. Ni vet ju att jag lätt skulle väja praktik före plugg alla dagar i veckan!

7 kommentarer

 • kökskranar mässing

  14 februari, 2017 kl. 17:43

  Ni verkar haft det trevligt :)

 • Ellen Lindberg

  14 februari, 2017 kl. 20:55

  Jag har funderat så himla mycket på det här det senaste året, att se våra traditioner utifrån. Förra våren flyttade tre killar från Syrien in hos min killes mamma, i hennes villa på Öland, eftersom deras asylboende stängde över sommaren för att kunna ta emot semestergäster (!?!?) och detta var lösningen för att de skulle slippa flytta från Öland till norra Sverige. De har sedan vart med oss på allt sedan dess. Midsommar, grillkvällar, filmkvällar, skördefest, julafton, nyår osv. Allt. Och att saker som är så himla självklara för oss, för att vi alltid gjort på samma sätt, är så icke självklart för andra.

  Ta bara detta med att vi på midsommar dansar i en ring runt en blommig stolpe, imiterar grodor och dansar armkrok med främlingar. Eller våra snapsvisor till kräftskivor, jultomten som kommer med klappar, julkalendern som visas hela december, att vi äter macka och yoghurt till frukost osv. Så knäppt när en tittar på det utifrån! Men så viktigt att inse, att det faktiskt inte ser ut så här överallt i världen :)

 • Therese

  14 februari, 2017 kl. 21:08

  Vad trevligt det hela låter! Jag älskar överraskningar :)
  Du skrev att ni lekte lekar på kalaset, vad var det för lekar? Jag behöver tips på bra och roliga lekar till en familjefest (min familj är i ungefär samma åldersspridning som din familj verkar vara).

 • fanny S

  15 februari, 2017 kl. 11:45

  Vad roligt med kalas! Det verkar ni vara dunderbra på i er familj! :) Hoppas att det går bra på nya praktikplatsen och att du får en bra handledare! Kram!

 • Sara

  15 februari, 2017 kl. 15:18

  Härligt att den funkar igen :) verkar som lveraskningsfestem blev otroligt lyckad, kul! Ja visst har vi en del knasiga traditoner, om viinte var vana skulle vi ifrågasätta en hel del ? Ville bara säga att du har inspirerat mig till att inte dölja personliga svårigheter. Inte alls samma sak som du gått igenom men just det att försöka vara så stolt över den man är som man kan är något jag jobbar mkt med. Tack för din inspo och delande av allt möjligt! Kika gärna in http://nouw.com/saraac

 • kökskranar mässing

  17 februari, 2017 kl. 18:37

  Kul att bloggen är tillbax

 • Sanna Bylund

  22 februari, 2017 kl. 20:20

  Hej! Dum fråga kanske men vilken lax använder man i sushi? Vanliga frysta filéer? :-)
  Tack för en bra blogg!
  Kram
  Sanna