/ 4 kommentarer

Hat kommer alltid att föda hat

Jag är precis som alla andra helt uppfylld av årets val. Jag är både skakad och illa berörd av resultatet, men mest av allt är jag så ledsen över hatet som alla fullständigt häller över varandra.

Ni kommer aldrig höra mig säga att jag hatar SD. Jag ryser av obehag när jag hör Jimmy tala, och jag är förtvivlad över all den makt hans parti har fått. MEN, jag kommer inte omvända en enda SDare genom att på valvakan stå och peka finger åt dem. Jag kommer inte få dem att förstå mig genom att spotta dem i ansiktet och jag kommer inte att öppna upp för en meningsfull debatt genom att kalla dem för nazistsvin.

Jag tror inte på hat. Jag förstår att hat och ilska existerar och att de känslorna vill ut, framförallt inom de mest utsatta grupperna, men jag tror inte att det är rätt väg att gå. Hat kommer ALLTID att föda mera hat. Hat är ett gift! Det blir tydligare grupperingar för folk rustar upp sig för strid när det kommer till att försvara sig mot glåpord och påhopp. SD kommer att växa och vi alla blir förlorare. Vi måste sluta hata och förstå att det är vanliga människor som röstar på SD. Våra grannar, kollegor eller kanske till och med familjemedlemmar. Ja faktiskt var fjärde person du passerar på gatan.

Tro mig, jag själv är vänsterpartist, feminist och socialist. Jag har inga som helst sympatier för SD och deras politik, men ingen kommer någonsin få mig att hata för det. Nu har vi provat att peka finger åt SD i åtta år. Vi har hatat och ignorerat dem. Resultatet av det fick vi svart på vitt i söndags: det funkar inte.

Skrik ut att du inte håller med, debattera med glöd och frustration, demonstrera och gör din röst hörd, men snälla; vi måste sluta hata!

4 kommentarer

 • Hanna Ö

  11 september, 2018 kl. 12:37

  Alltså det du och din syster skrivit på detta ämne är det enda vettiga jag hört under valperioden. Såååååå sjukt less att höra hatet. Vad gör det rätt att hata på det sättet? Blir så ledsen i hjärtat av klimatet i politiken. :(

 • ellenlundis

  12 september, 2018 kl. 00:44

  Du är så klok Stina! ✨?

 • fanny s

  12 september, 2018 kl. 17:40

  Håller verkligen med dig Stina! Jag är också vänsterpartist, feminist och socialist. Skämdes dock när mitt parti pekade fick you till SD. Det hjälper liksom inte. Hat hjälper aldrig. Vi har trots allt en demokrati och man måste respektera att vi inte håller med varandra,utan att hata varandra! Hur ska ett arbete i Sveriges rikstad fungera annars? Jag får också rysningar av Jimmie och politiken de bedriver, men jag vill ändå inte hata på dom. Vi är alla människor färgade av våra erfarenheter och svårigheter. Näää vi får fortsätta kämpa på med att stå upp för våra egna ideal och understryka det positiva, istället för att hata på andra.

 • Hanna - Pilates och hälsa

  21 september, 2018 kl. 16:17

  Mycket bra skrivet!