/ 3 kommentarer

Gott nytt år!

img_8740Vi hade en himla fin nyårsafton igår tillsammans med våra favvisar som vanligt. Jag har en tendens att omge mig med människor där jag känner att jag kan vara mig själv och inte behöver göra mig till för att duga. Dessa bönorna får mig att känna just så <3 img_8689Festprissarna som alltid gör alla fester lite extra festliga!
img_8676Jag stod för förätten och eftersom att alla önskade sig laxtårta fick det bli den. En klassiker som i stort sätt alla tycker om. Enkla smaker men sååå god! Här har jag gett er receptet för några år sedan :)
img_8683Men jag ville också prova något nytt så jag gjorde även denna provencalska linspaj som jag blivit tipsad om av min syster. Det är en kall buffépaj som passar perfekt när en ska ha en festlig vegetarisk buffé. Riktigt god! Här hittar ni receptet på den.
img_8706Denna donnan alltså. Min donna <3img_8830Huvudrätten igår var torskrygg och Tobbe och Mirielle stod för tillagningen av detta fantastiska hantverk. Bilden säger mer än tusen ord! Så. Vansinnigt. God. Vi veggisar hoppade bara över fläsket. Torsken smälte på tungan och för mig blev detta kvällens smaksensation. M-m-mmm!img_8763Tjejerna fick tända tomtebloss med Samuel och det var minst sagt en skräckblandad förtjusning.img_8850Idas efterrätt var sååå gooood! Vit och mörk chokladpannacotta som toppas med jordgubbar och passionsfrukt. I botten gömde sig även en vit chokladtryffel med smak av lime… ÅH VAD GOTT! Vid detta laget sov alla ungar och vi fick välbehövd vuxentid med mycket prat och festligheter. Efter tolvslaget dukade vi upp en ostbricka som vi kalasade på tills klockan slog två.
img_8854Men det bästa var nog att hela gänget sov över och vi fick en lång morgon tillsammans. Vi höll på att få en chock när vi kollade på klockan och den närmade sig ett. Där satt vi i mjukisar och rufsiga kalufser och käkade upp en twist-påse. Tiden går fort när en har det bra helt enkelt :)

Imorgon kommer jag ladda upp första delen av min årsresumé som har blivit en tradition här på bloggen. Här hittar nu årsresumén från 2013, 2014 och 2015 om ni är sugna på en liten tillbakablick :)

3 kommentarer

 • Elina

  1 januari, 2017 kl. 16:08

  Så fint och festligt! Har väntat hela dagen på detta inlägg, puss E

 • Hanna

  1 januari, 2017 kl. 19:46

  Åh vilket fantastiskt nyår!

 • Jossan

  2 januari, 2017 kl. 23:43

  Hej.
  Laxpajen ser fantastisk ut. Jag är industrivegetarian (äter fisk och vilt kött). Hur gör du med gelatinet i pajen och panacottan?

  Äter du det, eller kan man byta ut det mot något? Känns inte rätt att äta gelatinet som vegetarian, hur resonerar du? Äter du vilt kött? Äter du all sorts fisk, även hotad? Skriv gärna ett helt inlägg om detta då jag tycker det är så svårt att veta hur man ska förhålla sig till all mat (ekologiskt, närproducerat, rättvisemärkt, vegetariskt)

  Kramar