/ 11 kommentarer

Från växtdöd till växtnörd

665A8988-2Ni kanske minns att jag i slutet av förra sommaren skrev att alla våra blommor hade dött. Jag hade varit sjukskriven ett helt år och orken räckte absolut inte till att vårda några blommor. Jag hade dessutom inte ens varit särskilt intresserad tidigare utan det har stått en och annan garderobsblomma här och där. Men i höstas fick jag två narrfikusar i födelsedagspresent av min syster och när jag märkte att jag kunde ta hand om dem köpte jag en till blomma, och sedan en till, och en till. Så där har det hållit på under några månader och nu är jag helt fast!665A8990-2Idag hittade jag denna fina glaskupan på myrorna och planterade en typ av suckulent i den. Jag tycker att det blev väldigt fint faktiskt, och att blomman i sig är väldigt lättskött är ju också ett stort plus.665A9001-2I mitt lilla glasäpple har jag planterat en annan typ av suckulent som jag fått av min mamma. Bredvid den står elefantöra och jag kan knappt hålla mig tills den börjar dela med sig av fler skott som jag får plantera om.
665A9020-2Häromdagen köpte jag en monstera som jag hittade på vårt Ica. Jag har länge velat ha en och därför tvekade jag inte att stoppa ner den i korgen mitt i veckohandlingen. Jag längtar tills den blir stor och tar mycket plats. Jag köpte även två murgröna som just nu är korta och ganska små. Jag vill ju att de ska bli riktigt långa och klättra ner på möbeln de står på.665A9050-2Denna stora kaktus köpte jag också på Ica av alla ställen i höstas för endast 149 kr vilket sannerligen är ett kap för en kaktus i denna storleken. Ikea har en motsvarande som går för 499 kr. Ibland har en tur! Då det är en kaktus förstår ni ju att även den är väldigt lättskött och det är som ett genomgående tema i min västsamling.665A9037-2Sedan har vi ju såklart bebisarna. Två skott av peperomia som jag fick av min syster, elefantöra som jag fick av Ida och en palettbladstickling som jag fick av Emilia. Palettblad har jag flera av här hemma då de växer snabbt och är tacksamma att ta sticklingar av. Men denna är mörklila och fin i färgen så jag misstänker att den blir min favorit.

Några andra växter jag har är plättar i luften, mönjelilja, paradisträd och några olika typer av kaktusar.  Nästa köp blir en riktigt stor arekapalm som jag kan ha stående på golvet. Min syster har en sådan och det blir så himla hemtrevligt. Jag skulle också gärna vilja ha ett litet enkelt växthus där jag kan ha alla bebisväxter när de är som minst. Det har jag sett att Ida har och det är både praktiskt och oerhört gulligt.

Det syns på mina växter att alla är hyfsat unga och jag längtar tills de växer på sig så jag får en liten djungel. Växter gör så mycket för hemtrevnaden. Åh, detta är så vansinnigt kul!

11 kommentarer

 • Hanna

  6 februari, 2017 kl. 10:33

  Jag har också förälskat mig i växter under hösten! Odlar avokadokärnor till små träd och har en paraplyaralia, en bergspalm och aloe Vera utöver de som du redan nämnt :D

  • Stina Hägglund

   8 februari, 2017 kl. 16:20

   Kuuul med avocadokärnor!! En paraplyaralia har jag också. Väldigt tacksam och pampig på något vis med sin höjd!

 • malin

  6 februari, 2017 kl. 11:09

  det är så roligt med växter! tyvärr är jag allt annat än snäll mot mina stackare men jag försöker att bli bättre. fick just sticklingar på elefantöra från min mamma och de vågar jag inte döda! så nu får jag skärpa till mig. har du förresten sett min favoritblomma? rosenskärm heter den! och när jag får några kronor över nästa gång ska jag unna mig själv en sådan

  • Stina Hägglund

   8 februari, 2017 kl. 16:19

   Googlade fram en bild på rosenskärm. Superfin! Själv är jag sugen på en zebrakalla. Sjukt coola!

 • Rebecka N

  6 februari, 2017 kl. 19:42

  JA! ÅH! Växter är så roligt!! Planterade en avocadokärna för kanske tre år sen som nu är ett litet träd på kanske 1 meter. Sen har jag även passionsfruktsplantor, en fikonplanta och en massa elefantöron då. I början vill man ju bara att det ska komma små bebisar ja, men sen så är de verkligen överaaaallt!! Och jag kan inte med att inte ta hand om dem alla heller. Så har nog gett bort till alla mina vänner och har ändå en hel familj hemma. Men de är fina! Vill ha en monstera också. De är fina! Så kul med växter!!

  • Stina Hägglund

   8 februari, 2017 kl. 16:17

   Ååh en avocadokärna… det MÅSTE jag testa. Har du några tips att ge där?

 • ellenlundis

  6 februari, 2017 kl. 20:37

  Vilka fina växter du har skaffat! Fick nyligen två fina plantor av mormor.. :)

  • Stina Hägglund

   8 februari, 2017 kl. 16:17

   Tack! Vad roligt :)

   • ellenlundis

    8 februari, 2017 kl. 17:27

    Japp. Har ingen aning vad det är för växter, Ser ut som palmblad. :)

 • Rebecka

  7 februari, 2017 kl. 21:52

  vilket ica hittar du så fina växter på? :)

  • Stina Hägglund

   8 februari, 2017 kl. 16:13

   Ica kvantum på kronoparken :)