/ 10 kommentarer

För jag har tagit studenten!

bild-1Ja det är faktiskt sant, jag är färdig med gymnasiet! Resan på komvux som började förra hösten och kändes evighetslång är nu över. Jag blev färdig för en vecka sedan och känslorna sedan dess har varit väldigt blandade. Bilderna här ovan tog jag samma dag jag var färdig. Efter att jag lämnat in sista arbetet till min lärare tittade hon på mig och frågade vad jag skulle göra nu. Jag sa att jag skulle hem och sova och gråta. Som ni ser på bilderna tjuvstartade jag redan på busshållplatsen. Jag var HELT slut på alla sätt och vis och även om jag var sjukt glad var det så mycket som behövde landa och sjunka in.

Det är inte för ens så här en vecka senare som den riktigt stora glädjen infinner sig. I onsdags hämtade jag ut mitt slutbetyg och den glädjen var enorm. Inte bara känslan av att jag nu har gymnasiekompetens utan känslan av att jag tillsammans med min envishet hade vunnit. Det kändes lite som att jag skrattade min sjukdom i ansiktet och som att jag visade mitt sjuka tonårs-jag att det faktiskt löste sig tillsist.

Nu är jag fortfarande väldigt ”pluggbakis” men alla betyg är inskickade och på min ansökan till universitetet står det äntligen att jag är behörig. Nu är det bara att vänta och se om jag kommer in på sjuksköterskelinjen här i Umeå. Resan är med andra ord inte över. Den har bara börjat men ett enormt tungt kliv är redan taget och jag känner mig tusen gånger lättare!

TACK för allt ert stöd. Ni är alltid så fina med mig och jag vet att ni innerligt hejat på mig hela vägen. Tack för det fina främlingar, bekanta och vänner <3

10 kommentarer


 • Stort grattis. Bra jobbat. :-)

 • Cissi

  1 december, 2014 kl. 08:14

  Grattis!! Och bra jobbat

 • malin

  1 december, 2014 kl. 08:33

  sååå bra jobbat Stina! Stort stort grattis! Gläds så med dig! Önskar dig en fantastisk jul med att kunna njuta och göra allt annat än tänka på plugg. Håller mina tummar för att du kommer in på högskolan oxå såklart

 • Sara

  1 december, 2014 kl. 13:04

  Himla bra kämpat! Njut ordentligt nu, det är du värd!

 • Erica

  1 december, 2014 kl. 19:16

  Åh grattis va bra du är! Starkt kämpat ända in i mål, njut nu av ledigheten så mkt du kan över jul! Kärlek o värme ❤

 • Jonna Lindroth

  1 december, 2014 kl. 23:12

  Fina Stina – Så himla mycket grattis. Jag har följt dig i denna resa mot att få ta studenten och jag gläds så med dig. Jag gjorde samma resa som du fast på ett annat sätt. Alla trodde jag skulle behöva gå om sista året av gymnasiet på grund av en depression som golvade mig i ett halvår – men när jag sedan stod där med betygen i min hand, ja då var de så mycket mer än ett bevis på att jag läst 2500 poäng. Det var ett bevis på att ljuset är starkare, och att mörkret inte övervunnit det. Det känslokaoset och lyckan och tröttheten, jag känner igen mig SÅ väl. http://jonnalindroth.blogspot.se/2013/05/sa-stolt-over-mig-sjalv.html

  Vilka kämpe jag var, men framför allt – vilken kämpe DU är. Oklart om jag kan vara det såhär utan att känna dig över huvud taget, men jag är stolt över dig!

  Grattiskramar igen! Jonna

  • Stina Hägglund

   11 december, 2014 kl. 01:28

   Jonna, tack snälla för din kommentar! Vilka kämpar vi är och så här på andra sidan när man klarat allt är man så glad över att man inte gav upp utan kämpade på. Vad roligt att du läser min blogg! Kram <3

 • Sofia N

  3 december, 2014 kl. 01:09

  Grattis! Så bra jobbat och välförtjänt! Vilken skillnad det är när man är frisk nog att plugga, och man har motivationen. Minns själv när jag blev färdig med gymnasiet, flera år efter alla andra (det hade jag inte riktigt släppt taget om), men färdig var jag. Lycka till med nästa steg!

 • Frida

  5 december, 2014 kl. 19:21

  Ett jättestort grattis till dig! Jag blev själv klar med mina gymnasiebetyg på komvux i Februari detta året och förstår din lycka. Nu har jag äntligen kommit in på lärarprogrammet och ska få bli det jag alltid drömt om att bli, lågstadielärare. Jag håller mina tummar tills de blir blåa på att du kommer in på sjuksköteskeprogrammet!!

  • Stina Hägglund

   11 december, 2014 kl. 01:23

   Åh vad glad ja blir för din skull. Jag blir också så glad över att höra att människor brinner för att ta hand om våra små. Ditt blivande yrke är såå viktigt. KRAM!