/ 3 kommentarer

Femton om 15

Jag älskar listor. Jag tycker det är så roligt när bloggare jag följer vill berätta lite mer om sig själva och gärna bakåt i tiden då det säger så mycket om hur de är idag. Därför kombinerade jag dessa två och gjorde en egen lista med femton frågor om mig som 15åring att besvara. Detta inlägg är nog mer för dem som följt mig länge och är intresserade av min bakgrund, bara en liten förvarning ;)

1. Vilken var min favoritmat?
Jag är uppvuxen på klassisk husmanskost och jag blev nog aldrig så glad som när det serverades köttfärssås och spagetti hemma.

2. Favoritmusik?
Jag lyssnade extreeeeemt mycket på No Doubts alla skivor. Jag lyssnade även på mycket annan musik, allt från hiphop till hardcore. Jag var en riktig textjunkie som lyssnade mycket på texten och ville att den skulle reflektera hur jag kände på insidan och därför blev det mycket blandat. Det var även här jag upptäckte Håkan Hellström.MI0000081760

3. Intressen?
Jag spelade väldigt mycket trummor. Jag spelade i ett band och vi var så coola och orädda. Jag var riktigt duktig på trummor, inte så att jag kunde allt tekniskt, men jag hade känsla och var inte rädd för att slå hårt så det fanns potential att bli riktigt grym. Efter varje spelning kom det alltid fram någon erfaren trummis och sa ” Snälla, sluta aldrig spela!!” Självklart inte tänkte jag. Men det gjorde jag dessvärre och nu är det flera år sedan jag spelade sist.

4. Vad gillade jag inte?
Sushi! BLÄÄÄ tyckte jag om det. Lite ironiskt då det är min favoriträtt idag :)

5. Vilka umgicks jag med?
Jag hade en bästis som heter Sanna och vi satt ihop. En mycket fin tid med massor av gapskratt och lustiga upptåg. Vi är fortfarande vänner!
Annars hade jag ett annat bästisgäng. Pal och Per hette dem och vi tre var oslagbart bedårande. Alltid när någon av oss fyllde år gjorde de andra två en personlig födelsedagsfest för bara oss tre där man gjorde personliga presenter och gulliga aktiviteter. Jag och Per åkte på långa turer i hans bil, stannade till i någon skog och la oss på motorhuven och kollade på stjärnorna. En gång kom det till och med en polisbil och skulle kolla upp vad en skruttig bil gjorde i skogen mitt i natten. ”Jaha, det var bara ett lady- och lufsenmöte” uttryckte han sig och vi skrattade gott åt det då våran relation var allt annat än romantisk. Jag och Pal tog nattliga promenader till lekparker och gungade samtidigt som vi pratade om det jobbiga i livet. Han uppmuntrade mig massor och stöttade mig i precis allt jag tog mig för. Han tog också med mig till hockeymatcher och lärde mig att rapa högt :) Jag, Per och Pal hängde ihop i många år och stöter fortfarande på varandra då och då.hahaha

6. Vad jag tänkte på mest?
Jag var femton och såklart tänkte jag mycket på killar. Jag var småförälskad åt alla möjliga håll men bara så länge som killen inte var intresserad av mig. Så fort killen visade intresse tillbaka fick jag kalla fötter och drog vidare. Jag hade dock alltid en speciell kille som hade mitt hjärta på distans hela min tonårstid. Men överlag har jag nog tyvärr krossat alldeles för många killhjärtan i mina dagar. Det är något jag kan ångra så här i efterhand. Men jag var ung, omogen och visste inte hur jag skulle hantera sådana situationer.

7. Jobbigaste minnet?
Jag kämpade extremt mycket med min självbild som femtonåring. Jag tyckte inte att jag var tillräckligt smal och spegeln spelade alldeles för många spratt för mig. Fy vad jobbigt det var. Jag är så glad att det är över!

8. Finaste minnet?
Jag och min bästis Sanna åkte till Italien och var i Sthlm själva, det var stort för oss och vi pratade och drömde oss tillbaka till det hela året.Italien 034

9. Vad saknar jag mest?
Något jag kan sakna från min tid som femtonåring eller tonåring överlag är att allt var så spännande. Det var mycket magpirr åt höger och vänster. Det var väldigt spännande att gå från barn till vuxen. Så mycket var för första gången och den känslan kommer inte lika ofta nu när man är vuxen.

10. Vad saknar jag inte?
Osäkerheten. Jag är så lättad över att vara trygg i mig själv och över att älska mig själv. Det gjorde jag inte som femtonåring. Och hur roligt det än var med sommarflirtar hit och dit så är det SÅ SKÖNT att vara gift och ha en trygg och stabil relation till min älskade man. Inget klår det.

11. Hur tror jag att andra uppfattade mig?
Jag tror att många uppfattade mig som en cool, sprallig, social och charmig tjej. Jag sminkade mig inte, hade alltid stora byxor och hade allmänt chill stil. Det var nog en slags mild revolt för inombords gillade jag att göra mig fin och tyckte om olika typer av kläder. Men jag ville så gärna ha en tydlig identitet så kläder från killavdelningen, nitbälten, trummorna och skateskor blev mycket av min identitet utåt.015

12. Vad drömde jag om?
Jag drömde om att spela trummor i ett känt band, men även om att få åka ut i världen och jobba som missionär. Jag såg mig absolut inte som någon som skulle få familj tidigt. Jag ville ut i världen, gå bibelskola, vara singel till jag var minst tjugogem. Se där vad livet kan överraska en :)

13. Favoritserie?
O.C. Det går inte att beskriva vilka känslor den serien framkallade hos mig. Jag såg den sååå mycket i mitt flickrum. Än idag får jag världens nostalgitripp av musiken från serien. Totalt har jag sett serien rakt igenom minst fem gånger. Det tar nästan emot lite att tänka på att serien är över tio år gammal nu…. hjälp alltså.the-oc-the-oc-481612_1024_768

14. Hur hade mitt femtonåriga jag reagerat på mitt liv idag?
Jag hade nog blivit oerhört chockad om jag fått en inblick i framtiden som femtonåring. 26 år, gift sedan 6 år, mamma till en treåring, hus på landet, sjuksköterskelinjen, stomiopererad… mycket av den informationen hade jag nog inte klarat av. Men jag kunde inte vara lyckligare än jag är för att jag inte är femton år längre och att livet bytt riktning. Jag är så glad för mitt liv idag. Jag skulle inte byta det mot något annat!DSCF8948

15. Vad skulle du vilja säga till dig själv som femtonåring?
Du duger. Du duger, du duger, du duger. Osäkerheten kommer släppa med åldern och ta det lugnt, du kommer få världens finaste man som är bättre än du kan drömma om. Allting kommer ordna sig tillslut.

Anna och Ida, nu är det er tur, känn er utmanade :)

3 kommentarer

 • läsare

  3 mars, 2015 kl. 12:26

  Åh vilket fint inlägg. Intressant att läsa samtidigt som det får mig att tänka tillbaka på min egen femtonåringtid. Jättespännande hur saker var och hur saker är! På frågan ”Vad tänkte du på?” funderar jag fortfarande. Svår. Kram fina Stina!

 • magda

  3 mars, 2015 kl. 14:04

  Haha, så underbart inlägg. Det känns som det var igår ;)

 • Anna ileby

  4 mars, 2015 kl. 22:15

  Åh kul utmaning, skriver en lista på fredag!