/ 8 kommentarer

Ett nödvändigt ont

Jag har sedan jag var liten haft väldigt svårt för att äta frukost och har alltid sett det som ett nödvändigt ont. Jag mår alltid lite illa på morgonen och allt känns på tok för mastigt för att ätas. Håhåjaja vad min mamma fick vara påhittig för att få mig att äta på morgonen som liten. I mitt fall tror jag att det beror på min sjukdom även om jag vet att det finns fler därute som inte är sjuka men känner likadant. Framåt lunch börjar jag få aptit men då är mitt blodsocker så lågt att jag trycker i mig första bästa. Gärna de onyttiga alternativen eftersom att de ger snabbast ”kickar”. Detta är mitt största problem när det kommer till min hälsa. Min avsaknad av frukost sätter hela min dag i obalans. Men det ska bli ändring på det nu.

Min syster Elina är alla frukostars hjältinna. Hon älskar dagens första mål och är inte sen att göra en liten fest av det hela. Följ hennes Instagram här så förstår ni vad jag menar. Hon bjöd i alla fall mig på en smoothie härom veckan och den var verkligen lätt för mig att äta. Sedan dess har jag haft i tanken att jag borde försöka med det som frukostalternativ.
bild-1_3
Igår på returcentrum hittade jag en liten mixer i väldigt fint skick för 40kr och tänkte att nu har jag inga ursäkter längre. Dags att ta tag i detta! Idag gjorde jag min första egna smoothie och den slank ner så lätt och kryllar av nyttiga saker. Jag gjorde min av ekologisk turkisk yoghurt, frysta ekologiska blåbär och jordgubbar och en fairtrade-banan. Med andra ord en smoothie utan gifter och tillsatt socker. Bananen gjorde den söt och god.

Nu känner jag mig helt plötsligt helt hoppfull. Detta kanske kommer funka? Enkelt, snabbt, lätt att ta med på bussen och nyttigt. Är ni smoothiefantaster? Något favoritrecept?

8 kommentarer

 • Sofia

  8 maj, 2014 kl. 10:24

  Jag brukar smyga ner (fryst) spenat, psylliumfrön, linfrön, chiafrön, kokosolja, jordnötssmör, mandelmjöl, ingefära mm i olika kombinationer med frukt och bär. Är inte så förtjust i banan eller yoghurt/mjölk/fil i smoothies. Jag gillar lagerhaus stora sugrör till smoothies för då slipper man ta i så mycket. :)

  • Stina Hägglund

   8 maj, 2014 kl. 14:27

   Tack för tipsen! Och TACK för tipset med sugröret, shit vad jag fick suga hårt imorse haha ;)

 • elinb

  8 maj, 2014 kl. 12:18

  Prova att he i ekologisk honung om du vill göra den ännu sötare, super gått och nyttigt!

  • Stina Hägglund

   8 maj, 2014 kl. 14:21

   Men vilket bra tips! Det ska jag definitivt testa. Kram!

 • Sara Burnett

  8 maj, 2014 kl. 13:10

  Jag ätter alltid smoothie på morgonen. Det är det enda som slinker ner. Gärna med en näve spenat oavsett vilken fruk eller bär jag använder, och mandelmjölk. Mums. Banan och choklad är också en favorit. Kakopulver funkar fint så en prickig banan är tillräckligt söt i sig själv. Som mellanmål älskar jag mango, honungsmelon och koriander. Låter skumt men är så fräscht. Kram!

  • Stina Hägglund

   8 maj, 2014 kl. 14:22

   Åh vad kul med så bra tips, tack! Den där med kakao och choklad lät helt i min smak så den kanske jag får testa imorgon :) Kraaaam!

 • Anneli

  9 maj, 2014 kl. 20:52

  Älskar smoothie! Brukar skiva bananer som blivit bruna(och ändå inte äts upp) och stoppa i en påse i frysen. Jättegott att blanda i smoothie sedan då den får en glassliknande konsistens samt blir kall och god!
  Chiafrön är också ett tips då det innehåller mycket omega 3, men då får man tänka på att inte ta för mycket eftersom att det även är väldigt vattenbindande. (risk för trög mage och magknip alltså!!)

  • Stina Hägglund

   9 maj, 2014 kl. 23:45

   Åh vilka bra tips! Det ska jag verkligen ta med mig in i smoothievärlden ❤️