/ 2 kommentarer

Ett annorlunda vitrinskåp

Vårt kök växer sig fram långsamt. Aldrig har väl någon renoverat lika sakta som vi? Det är en kombination av att inte ta första bästa idé utan att göra det precis som vi vill ha det och att det finns så mycket annat i livet som vi tycker är roligare och därför prioriterar före renovering. Min syster kom i alla fall hem till mig med de mest perfekta ”vitrinskåpen” som hon hittat på loppis för en tjuga styck. De passar perfekt in i min vision för vårt kök. Cleant 60-tal blandat med enkla raka linjer. Vi ska bara spackla igen skruvhålen och måla dem i en grå nyans som tas upp i tapeten. Här kan jag äntligen ställa fram väl valda favoriter istället för att gömma dem i köksskåpen. Som denna underbara handmålade mjölkkanna till exempel. Kryddburkarna köpte jag på loppis i sommar och har eventuellt en annan plats för dem framöver men de passar bra där för nu. I skåpet ser ni delar av Mon amie-servisen som jag tycker mycket om och en fyndad kaffeburk helt i min stil där jag förvarar det frystorkade kaffet. Den vackra blå sillburken längst ned är från Rörstrand och en gåva från min svärmor.

Jag hoppas att vårt kök blir klart innan jul. Det är inte så värst mycket jobb kvar. Spackla luckor, måla stommar, sätta lister och fixa elen och bygga en lucka. Jag längtar tills det är klart men känner samtidigt ingen stress!

2 kommentarer

  • Maria H

    12 september, 2019 kl. 17:13

    Jättefina hyllor, inklusive ögongodiset i dem!

  • Agnes

    12 september, 2019 kl. 19:05

    Oj så snyggt! Nu blev jag riktigt inspirerad, då vi också har ett kök från 50-60-talet!