/ 3 kommentarer

Ett annorlunda sätt att fira

665A2739-2Vi firade ju Elles sexårsdag förra veckan och hon brukar alltid få beställa vad hon vill ha på frukostbrickan. Hon är inne i en period då hon inte är så förtjust i mat och tröttnar lätt på allt förutom frukt. Hon beställde därför bara ett äpple. För att göra det lite festligare gjorde jag en svan av det och satte på ett ljus. Jag hittade beskrivningen av denna svanen på nätet för ett tag sedan. Otroligt lätt att göra och Elle blev väldigt förtjust när hon såg den.665A2742-2Vi har hittills alltid haft möjlighet att vara lediga hela familjen på Elles födelsedagar då vi är så pass flexibla i våra jobb. Elle fick bestämma hur dagen skulle se ut och en punkt var att vi skulle äta en sen och lång frukost i dubbelsängen och ha picknick tillsammans. Sagt och gjort!
665A2763-2En annan väldigt viktig del i picknicken var att hon skulle få se på sin iPad med lurar en bra stund. Vi skulle med andra ord ligga nära och vara tillsammans samtidigt som hon ville vara lite för sig själv. Sin mor upp i dagen! Det blev en väldigt lång och mysig morgon.

Efter det önskade hon att få åka på badhuset med sin kusinsyster Maj. Vi åkte därför in till stan och överraskade Maj genom att hämta henne tidigt från förskolan och ta med henne till Umeås äventyrsbad. Maj blev så glad att hon grät glädjetårar. Vem vill inte bjuda med en sådan person på överraskningar?

Efter badet sov vi över i stan och Elle var väldigt nöjd med sin enkla men härliga födelsedag. Jag gillar att skapa små fragment av magi i det enkla. Det behöver inte vara svårare än en picknick i dubbelsängen i två timmar eller att göra ett äpple till en svan på tre minuter. Men för Elle blev det magiskt och det är det som är det fina med barn <3

3 kommentarer

 • ellenlundis

  26 februari, 2018 kl. 13:49

  Vilken fin födelsedag. till en fin tjej :)
  Fina foton!

  • Stina Hägglund

   26 februari, 2018 kl. 19:48

   Tack Ellen, det var verkligen en fin dag :)