/ 9 kommentarer

En paus och Äppelmos

665a8740Jag tog en bloggpaus under förra veckan. Som jag skrev så var jag oerhört trött och jag kände att jag behövde det, men nu är jag tillbaka :) Igår fick jag två kg äpplen från mamma och pappa och idag tänkte jag ta tillvara på dem och göra äppelmos. Emils favorit!665a8751Själva jobbet med att göra äppelmos är inte själva tilltagandet utan allt skalande och rensande. Nästa äppelskörd ska jag införskaffa mig en sådan där speciell duk att sila i så en kan ha med skal och allt annat. Jag gjorde moset efter eget huvud. Jag började såklart med att skala och rensa alla äpplen (2 kg), sedan kokade upp dem på låg värme tillsammans med en deciliter vatten tills de blev mjuka och gick sönder. Därefter hällde jag i en och en halv deciliter socker och en matsked kanel och lät det koka på svag värme en stund till. Jag mixade inte utan tycker att det blir godast och känns mer hemmagjort med lite bitar i. 665a7258Två kilo äpplen räckte till två och en halv mindre glasburk, jag blir alltid förvånad över hur mycket som går åt till så lite. Det är ju såklart kvalité och inte kvantitet som gäller och Emil som är den stora äppelmosfantasten här hemma älskade det :)665a8768Elles kväll avslutades med lite äppelmos och mjölk. Ett riktigt höstigt avslut om du frågar mig.

9 kommentarer

 • Alice

  12 september, 2016 kl. 20:58

  STINA, jag blir så himmelens glad av dina inlägg!! Tack för att du >>>förgyller<<< min vardag!<33

  • Stina Hägglund

   13 september, 2016 kl. 11:30

   Men alltså, TACK för den peppen <3 <3

 • Kaz

  12 september, 2016 kl. 22:21

  Var du trött pga medicinen ? :(

  • Stina Hägglund

   13 september, 2016 kl. 11:30

   Nej du behöver inte vara orolig Kaz. Jag var trött för att jag är sjukskriven för utmattning. Tröttheten kommer med andra ord från min hjärna och inte från kroppen. När ska du börja med Humira?

   • Kaz

    13 september, 2016 kl. 11:31

    Nästa vecka hoppas jag!:)

 • Eva

  13 september, 2016 kl. 18:02

  Du skulle behöva en rejäl hushållsassistent! Den gör mycket mos av lite äpplen och man behöver inte skala innan. Den mal ner äpplena och sorterar ut skräp för sig och mos för sig. Suveränt! Den kostar nog antagligen massor (jag har ärvt min), men passa på att önska dig till någon födelsedag eller jul. Perfekt till att göra deg naturligtvis också!

  • Stina Hägglund

   13 september, 2016 kl. 21:32

   Jag har faktiskt en som jag ärvt från min farmor. Vilket bra tips! Det ska jag verkligen prova nästa gång :)

 • Kaz

  13 september, 2016 kl. 21:43

  Stina testa maskroste som man kan köpa från life. Du kommer känna dig pigg och stark från första koppen!!!