/ 4 kommentarer

En nödsituation, bokstavligt talat!

Inlägget är i samarbete med ColoplastVMVT5565-1-768x512Foto: David Wärnberg

2016 överraskade Emil mig med biljetter till Beyonces formation tour. Det var en fantastisk konsert som ni kan läsa mer om här.

I sommartider är det många som vill gå på konserter och det är klart att ni ska det! Jag lärde mig dock den hårda vägen att det finns en hel del saker som vi stomiopererade behöver tänka på innan om vi ska ha ståplats bland tusentals människor som alla PRESSAR sig framåt. I samarbete med Coloplast tänkte jag dela med mig av några saker som jag utelämnade när jag skrev om den fantastiska konserten 2016.

Jag och mina vänner kom flera timmar innan konserten för att få bra platser. Det var riktigt tryckande värme denna dagen och huden var ständigt klibbig. Jag fick inte ta med mig min stora vattenflaska in utan det gick bara att köpa stora plastglas med vatten inne i arenan. Det vattnet tog slut i ett svep och sedan packade folket på bakifrån och därför gick det inte att ta sig ut för att köpa sig mer. Speciellt inte om jag ville hitta till mina kompisar igen.

Efter några timmar i en svettig och proppfull arena utan vatten blev jag därför alldeles snurrig i huvudet. Ni vet ju att min avsaknad av tjocktarm gör att jag lätt blir uttorkad. Som tur var slöt mina vänner upp och fick en lång kille framför oss att vifta till vakten att vi behövde vatten. Flaskan åkte på en våg av händer bak till mig och jag hann få i mig vatten innan jag svimmade. Fun fact är att när jag efteråt gick fram och tackade den långa killen visade det sig att hans tjej var en följare till mig. Liten värld!

Något annat som var högst påtagligt var att jag inte heller kunde gå iväg på toaletten. Att hålla mig från att kissa klarar jag galant, speciellt eftersom att jag var uttorkad, men att inte tömma påsen på fem timmar den tiden på dygnet var nästan en omöjlighet. När konserten var över var därför min påse sprängfylld och jag visste inte om jag skulle hinna till toaletten. Som tur är var jag där med en nära vän och fick låna hennes jacka som jag kunde hänga över armen och på så sätt dölja bulan under tröjan och ett eventuellt läckage om det skulle bli aktuellt. När vi efter ytterligare en timmes köande till slut kom fram till toaletterna var det på håååret att jag hann.

Allt gick med andra ord bra. Ingen annan av de jag var där med, förutom hon som jag fick låna jackan av, visste eller märkte av någonting. Men stressen jag kände de sista timmarna var verkligen otroligt jobbig. Jag bestämde mig där och då för att jag hädanefter alltid vill uppleva konserter vid sittplatser. I alla fall när det gäller lika långa och stora konserter som denna med Beyonce. Visst, det kanske inte blir lika häftigt, men att kunna gå ut och köpa vatten och tömma påsen när jag vill är två extremt basala saker för mig. Jag måste ha den möjligheten.

Vill du ändå gå på konsert med ståplats så rekommenderar jag följande:

 1. Ät inte så tätt inpå konserten. Själv hade jag ätit middag precis innan och inte reflekterat över att det skulle innebära ett nödvändigt toabesök några timmar senare. Det är bättre att småäta och äta saker som tar lång tid på sig att passera.
 2. Se till att köpa med dig mycket vatten in till ståplatsen. Bra mycket mer än vad du tror.
 3. Förbered redan innan med en kompis som har möjlighet att följa med dig ut om du behöver dricka eller gå på toa. På så sätt blir du inte helt ensam även om du inte lyckas ta dig tillbaka till gänget igen efteråt.
 4. Ha alltid med dig ett påsbyte och kanske en tunn lång kjol ifall olyckan skulle vara framme.

Allting går! Det gäller bara att vara lite mer förberedd, planerad och att ha både plan B och C i bakfickan ifall något skulle hända. Jag har lärt mig av mitt konsertmisstag och kommer inte försätta mig i liknande situation igen. Nästa gång kommer jag att vara bra mycket mer förberedd!

Inlägget är i samarbete med Coloplast

4 kommentarer

 • Maria H

  4 juli, 2019 kl. 20:45

  Så modig du är som berättar. Det är ju fantastiskt om denna händelse kan bli till hjälp för någon annan!

 • Karolina

  8 juli, 2019 kl. 23:59

  Kul med konsert! Andra tips är att ha med Resorb-tabletter att blanda i vattnet du dricker under konserten och att ha en maxi-storlek på påsen. Undvik att äta sådant som tar stor plats i påsen såsom banan, plommon och annan fiberrik mat. Vitt bröd, vitt ris och t.ex. godis märks knappt. Att tugga tuggummi kan göra att det bildas mer gaser och påsen blir mer uppblåst så undvik helst det också.

  • Stina Hägglund

   9 juli, 2019 kl. 14:15

   Så bra tips Karolina! Tack för att du delar med dig ♥️